facebook

Через війну в учнів зменшилася успішність: з яких предметів погіршилися результати

Через війну в учнів зменшилася успішність: з яких предметів погіршилися результати

Через повномасштабну війну Росії в українських школярів погіршилися навчальні результати. Дослідження показало, що успішність дітей вже зменшилася з кількох предметів.

Джерело:Державна служба якості освіти

ДСЯО провела дослідження, під час якого з’ясувала непропорційне зростання завдань на самостійну роботу учнів. Тобто вчителі таким чином намагаються компенсувати втрату навчального часу.
Голова Держслужби якості освіти Руслан Гурак наголосив, що погіршилися навчальні результати школярів із багатьох предметів.
Умови повномасштабної війни передовсім негативно впливають на загальний психолого-емоційний стан учнів, а це натомість спричиняє зниження мотивації дітей,– заявив він.
За його словами, вчителі зауважили про погіршення навчальних результатів учнів з таких предметів:

  • математики,
  • іноземних мов,
  • української мови,
  • інформатики.

“Наші дослідження вказують також про непропорційне зростання завдань на самостійну роботу учнів як спосіб компенсувати школами втрати навчального часу”, – зауважив Гурак.

Розумієте, що шкільна очна освіта перестала давати дитині базові знання? Це не привід для паніки. Щоб відчути різницю у підході до викладання та забезпечити дитину найкращими навчальними матеріалами, випробуйте дистанційне навчання у школі “Оптіма” або ж зверніться до репетиторів від Optima Academy.
До слова, учні 4, 9 та 11 класів у майбутньому складатимуть на ДПА чотири обов’язкові предмети. Це може відбутися вже у 2024 році. Мовиться про перевірку знань школярів із української мови, математики, історії України та однієї з іноземних мов. Відповідний законопроєкт зареєстрували у Раді.
Цього року в Україні на час воєнного стану скасували проходження учнями державної підсумкової атестації. Міністр наголосив, що ДПА у школах відмінили з міркувань безпеки та задля того, аби не додавати у час війни дітям стресу.

Чтайте також:  "Працюю 31 годину на тиждень": молода вчителька розсекретила свою зарплату

Джерело.


Повернутись вверх