facebook

Введення посади педпрацівників, які утримуються за рахунок освітньої субвенції

Введення посади педпрацівників, які утримуються за рахунок освітньої субвенції

Чи може директор ліцею, який отримав фінансову автономію, без погодження з селищною радою вводити посади педпрацівників, які утримуються за рахунок освітньої субвенції, та технічних працівників, які утримуються за рахунок місцевого бюджету?

📎📝Штатні розписи закладів загальної середньої освіти розробляються на основі Типових штатних нормативів закладів загальної середньої освіти, затверджених наказом Міністерства освіти і науки України від 06.12.2010 № 1205.

📝 Відповідно до п. 1 ст. 60 закону України «Про повну загальну середню освіту», штатні розписи закладів загальної середньої освіти незалежно від підпорядкування і типів розробляються на основі типових штатних нормативів закладів загальної середньої освіти, затверджених центральним органом виконавчої влади у сфері освіти і науки, та затверджуються керівником закладу за погодженням із засновником або уповноваженим ним органом.

🔶 Отже, вводити посади педагогічних чи не педагогічних працівників директор ліцею може лише за погодженням із засновником або уповноваженим ним органом незалежно від того, чи має заклад фінансову автономію.

Чтайте також:  "Інакше діти виїдуть разом із батьками". У МОН назвали мету №1 у школах Харкова, Одеси, Запоріжжя, Дніпра і Миколаєва

Джерело.


Повернутись вверх