facebook

У школах збільшують обсяг самостійної роботи учнів, – ДСЯО

У школах збільшують обсяг самостійної роботи учнів, – ДСЯО

Школи намагаються компенсувати втрачені уроки завданнями на самостійне опрацювання

У школах відбувається непропорційне зростання завдань для самостійної роботи учнів для компенсації втрати навчального часу.

Про це йшлося у виступі голови Державної служби якості освіти Руслана Гурака під час круглого столу «Вплив війни на результати навчання».

За його словами, дослідження Держслужби свідчить, що школи намагаються компенсувати втрачені уроки завданнями на самостійне опрацювання.

«Наші дослідження вказують на непропорційне зростання завдань на самостійну роботу учнів як спосіб компенсувати школами втрати навчального часу», – зазначив посадовець.

Щодо змін у режимі навчання, пов’язаних з викликами воєнного часу, голова Держслужби зауважив, що більшість учителів вказує на те, що у школах не вносяться зміни до розкладу занять та не здійснюється коригування навчально-тематичних планів з урахуванням виявлених освітніх прогалин.

Також він наголосив на причинах погіршення результативності навчання школярів, серед яких на першому місці вказане зниження мотивації.

«Умови повномасштабної війни передовсім негативно впливають на загальний психолого-емоційний стан учнів, а це натомість спричиняє зниження мотивації дітей. Учителі вже зауважують, що погіршуються навчальні результати учнів з математики, іноземних мов, української та інформатики», – зауважив Руслан Гурак.

Чтайте також:  Плани на три роки: куди йде освіта?

Джерело.


Повернутись вверх