facebook

Харчування дитини в дитсадку: період адаптації

Харчування дитини в дитсадку: період адаптації

Перший час, який дитина проводить в дитячому садку, є непростим етапом адаптації для нього. Ця адаптація стосується відразу декількох сфер – починаючи з психологічних аспектів, пов’язаних з розлукою з батьками, і закінчуючи звиканням до нового формату харчування.

До речі, якщо Ви ще обираєте дитячий садочок для свого малюка – порталі Dity in UA можна відшукати приватні та державні садочки у різних містах України, запрошуємо за інформацією!

Поради батькам:

Щоб мінімізувати стрес у другому випадку, пропонуємо вам ознайомитися з деякими важливими принципами, які дають можливість допомогти малюкові адаптуватися до харчування, запропонованого в дитсадку. Отже, приступимо:

  • Щоб мінімізувати стрес і можливі невротичні реакції, дізнайтеся про меню дитячого саду якомога більше. Адаптуйте до нього своє домашнє меню. Це дозволить позбутися від контрасту, який міг би викликати у малюка подив і неприйняття того меню, яке йому пропонують в дитячому саду.
  • Якщо в меню дитсадка передбачені деякі страви, з якими ваша дитина поки не знайома, подбайте про те, щоб вона вперше спробувала їх вдома. Це зведе до мінімуму можливість психологічного відторгнення.
  • Не слід перегодовувати дитину або годувати примусово. Якщо таке відбувається, то у неї може сформуватися неприязнь не тільки до меню, а й до дошкільної установи і його колективу. Тому дуже важливо, щоб в даному питанні дотримувалася максимальна делікатність.
  • Порадьтеся зі своїм сімейним лікарем, чи варто в конкретно вашому випадку підтримати дитину в період адаптації до дитсадівського харчування будь-якими вітамінами або вітамінізованими добавками. При правильному підборі з урахуванням індивідуальних особливостей організму вони дають можливість підтримати імунітет малюка в нормальному стані. Це не тільки дозволить йому бути в тонусі, але і стане профілактикою інфекційних і застудних захворювань, до яких діти схильні в адаптаційний період.

Крім усього перерахованого, важливо пам’ятати: те, як дитина буде сприймати дитсадкові їжу, залежить і від харчування малюка вдома. Намагайтеся привчати свого малюка не тільки до модних винаходів (йогурти, пластівці), але і до простої, звичної і корисної їжі. До супів, каш, салатів. Так він не буде відчувати надмірного контрасту між їжею вдома і в дитячому саду. А значить – вам не доведеться переживати на тему того, як малюк буде звикати до страв дитсадківської кухні.

Здорова увагу до раціону, повага до дитини і відмова від перегодовування, гармонізація харчування в дитсадку і вдома – важливі принципи, які допоможуть знизити рівень стресу від адаптації.

Джерело.


Повернутись вверх