facebook

Сертифікація учителів початкових класів: старт реєстрації

Сертифікація учителів початкових класів: старт реєстрації

З 30 січня  вчителі початкових класів, які працюють на відповідній посаді за основним місцем роботи, мають стаж педагогічної роботи не менше двох років, зможуть зареєструватися для участі в сертифікації.

Реєстрація триватиме до 13 лютого 2023 року включно й проходитиме у два етапи:

  • основний (30 січня–05 лютого) – у межах граничної кількості для кожного регіону;
  • додатковий (06–13 лютого) – у межах загальної граничної кількості.

Реєстрацію вчителів початкових класів для проходження сертифікації у 2023 році буде припинено достроково у  разі, якщо 1500 осіб сформують бланки реєстраційних карток-заяв.

Охочі зареєструватися для проходження сертифікації педагогічних працівників мають заповнити реєстраційну картку-заяву, бланк якої формується з використанням спеціального сервісу, розміщеного на сайті УЦОЯО в рубриці «Сертифікація педагогічних працівників», і надіслати комплект реєстраційних документів на адресу, вказану в реєстраційному повідомленні.

Комплект реєстраційних документів складається з:

1. оформленої реєстраційної картки-заяви;

2. копії паспорта громадянина України (сторінки з фотокарткою, прізвищем, ім’ям та по батькові), а в разі його відсутності — іншого документа, що посвідчує особу педагогічного працівника;

3. копії одного з таких документів:

  • довідки про присвоєння ідентифікаційного номера фізичної особи — платника податків, або картки фізичної особи — платника податків, або сторінки паспорта, на якій зроблено відмітку з даними про реєстраційний номер облікової картки платника податків;
  • сторінки паспорта, на якій зроблено відмітку про наявність права здійснювати будь-які платежі за серією та номером паспорта (для особи, яка через свої релігійні переконання відмовляється від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків);

4. довідки із закладу освіти.

На копіях документів необхідно написати «Згідно з оригіналом» (без лапок), поставити підпис, зазначити ініціали та прізвище й дату засвідчення копії.

Докладніше про порядок реєстрації ー за посиланням.

Кількість сформованих реєстраційних карток-заяв не може перевищувати визначену МОН граничну кількість педагогічних працівників, які можуть у 2023 році пройти сертифікацію. Педагогічні працівники, які мають документ про успішне проходження сертифікації (2021 або 2022 року) або не змогли 2022 року успішно пройти хоча б один етап сертифікації (незалежне тестування учасників сертифікації, самооцінювання учасниками сертифікації власної педагогічної майстерності, вивчення практичного досвіду роботи учасників сертифікації), не мають права брати участь у сертифікації 2022 року. Цю норму визначено п. 5 ст. 49 Закону України про «Повну загальну середню освіту».

Зауважимо, що відповідно до Положення про сертифікацію педагогічних працівників учителі  беруть участь у сертифікації виключно на добровільних засадах і можуть відмовитися від участі на будь-якому її етапі.

Нагадуємо: цьогоріч участь у сертифікації зможуть взяти не лише вчителі початкової школи, а й по 500 вчителів з математики і української мови та літератури, які забезпечують реалізацію нового Державного стандарту на першому циклі базової загальної середньої освіти.

Реєстрація вчителів математики та української мови і літератури триватиме упродовж 01–11 серпня.

Джерело.


Повернутись вверх