facebook

НМТ: перелік обов’язкових предметів обурив батьків школярів

НМТ: перелік обов’язкових предметів обурив батьків школярів

Інформує Всеосвіта.

МОН включив математику до переліку обов’язкових предметів тестування НМТ.

Батьків випускників турбує виключення предмету історія України зі списку обов’язкових на цьогорічному проведенні національного мультипредметного тесту (НМТ), натомість математику вони не вважають за головний предмет оцінювання.

Як відомо, МОН цього року назвав математику одним із основних предметів у списку тестування. Учора, 12 січня, парламентський комітет з питань освіти, науки та інновацій і Міністерство освіти і науки пообіцяли протягом тижня оприлюднити модель проведення НМТ, яка відповідатиме побажанням вступників. Для цього чиновники МОН і ВР оголосили голосування для вибору додаткового предмета, який би варто додати до списку.

Батьки українських вступників вважають, що математику можна було б замінити чи обрати замість неї інший предмет.

Про це йдеться у спільноті Батьки SOS.

Пане Сергію (Сергій Бабак — голова профільного комітету ВР з питань освіти, науки та інновацій, — ред.), ви серьозно історію України розцінюєте як предмет необов’язковий? Варіанту, де математику можна було б замінити чи обрати замість неї інший предмет, ви дітям, які «вчаться» півтора року під час війни, під ракетами, артобстрілами, без світла, тепла, води, звязку та нормального відвідування школи, не даєте. Математику неможливо вивчити без вчителя. Невже ви цього не розумієте? — звертається до парламентаря мати учасника випробування Яна Абрамєйцєва.

Вона вважає, що математику можна зробити предметом на вибір для тих, кому вона потрібна для вступу до вишу, а решті випускників дати можливість здавати профільні предмети.

Чи ви розраховуєте на дотації від донорів, отримавши шокуючі результати з математики, бо вони були жахливими ще до війни, без тих умов, в яких зараз навчаються випускники? У чому мета обов’язкової математики? Розпач дітей? Розподіл донатів? Показна «боротьба» за освіту у на фоні виборів у ВР? — розмірковує мати випускника.

Нагадаємо, цьогоріч зовнішнє незалежне оцінювання (ЗНО) проведуть у формі національного мультитесту (НМТ), проте формат його проведення визначать у березні лише після ухвалення парламентом одного із зареєстрованих у ВР законопроєктів. Натомість досі не оголошено перелік обов’язкових предметів національного мультипредметного тесту.

Джерело.


Повернутись вверх