facebook

Розмір зарплати педпрацівників із нарахуваннями на 2023 рік

Розмір зарплати педпрацівників із нарахуваннями на 2023 рік

Інформує Всеосвіта.

Власник або уповноважений ним орган може прийняти рішення про додаткові стимулюючі виплати у зв’язку з високим рівнем інфляції в Україні.

Освітня субвенція надходить із державного бюджету місцевим бюджетам на оплату праці з нарахуваннями для педагогічних працівників.

Про це зауважив освітній омбудсмен Сергій Горбачов.

Він додав, що кошти освітньої субвенції отримують заклади загальної середньої освіти, зокрема приватні, та інші заклади, які здійснюють навчання згідно з Державним стандартом базової та повної загальної середньої освіти, інклюзивно-ресурсні центри.

У зв’язку з цим Міністерство освіти і науки України у листі надає інформацію щодо показників середнього (розрахункового) розміру заробітної плати з нарахуваннями у 2023 році, який застосовується у формулі освітньої субвенції.

МОН зазначає, що цей показник складає:

  • для вчителів закладів загальної середньої освіти — 204,82 тис. грн;
  • для керівників закладів та установ освіти — 267,89 тис. грн;
  • для асистентів вчителів в інклюзивних класах — 179,43 тис. грн;
  • для педагогічних працівників інклюзивно-ресурсних центрів — 238,49 тис. грн;
  • для вчителів закладів загальної середньої освіти, яким (в яких) оголошено простій — 74,41 тис. грн.

При розрахунку середньої розрахункової заробітної плати враховано всі обов’язкові доплати та надбавки, передбачені чинним законодавством, зокрема надбавку за престижність педагогічної праці у розмірі 25%, допомогу на оздоровлення та щорічну грошову винагороду в розмірі місячного посадового окладу.

Чтайте також:  Як освіта батьків впливає на успішність дітей та їхнє бажання вчитися. Показові результати дослідження

Обсяг субвенції на оплату праці з нарахуваннями директорів шкіл, їхніх заступників та інших педагогічних працівників, які не проводять уроки, обчислюється за допомогою відповідного коефіцієнта приведення.

Із відповідною таблицею розрахунку середньої розрахункової заробітної плати педпрацівників можна ознайомитися у листі МОН.

Нагадаємо, після підписання Закону України «Про Державний бюджет України на 2023 рік» законодавством передбачено низку важливих показників на 2023 рік, зокрема зупинення дії Закону України «Про індексацію грошових доходів населення». Усі роботодавці отримають послаблення на 2023 рік у вигляді призупинення обов’язків щодо нарахування індексації заробітної плати.

Джерело.


Повернутись вверх