facebook

У МОН розробили нову редакцію типового переліку обладнання та інвентарю для фізкультурно-спортивних приміщень закладів освіти

У МОН розробили нову редакцію типового переліку обладнання та інвентарю для фізкультурно-спортивних приміщень закладів освіти

Міністерство освіти і науки України пропонує для громадського обговорення нову редакцію Типового переліку обладнання та інвентарю для фізкультурно-спортивних приміщень закладів освіти, які забезпечують здобуття повної загальної середньої освіти.

Проєкт розроблено відповідно до навчальних програм з фізичної культури для закладів загальної середньої освіти, зокрема з урахуванням оновленої модельної навчальної програми «Фізична культура. 5-6 класи» для закладів загальної середньої освіти (автори: Педан О. С., Коломоєць Г. А., Боляк А. А., Ребрина А. А., Деревянко В. В., Стеценко В. Г., Остапенко О. І., Лакіза О. М., Косик В. М. та інші), яку «Рекомендовано Міністерством освіти і науки України» (наказ Міністерства освіти і науки України від 17.08.2022 року № 752).

За допомогою обладнання та інвентарю, представленого у першому та другому розділах проєкту Типового переліку, в освітньому процесі реалізується інваріантна частина навчальних програм, до якої належать теоретико-методичні знання та загальна фізична підготовка, зміст яких втілюється упродовж кожного уроку з фізичної культури.

До третього розділу включено назви обладнання та інвентарю спеціального призначення відповідно до певного виду спорту, що представлений у вигляді варіативного модуля в начальних програмах.

Чтайте також:  Підручники ніхто не здає: коли в Україні у 2024 році починаються та закачуються літні канікули

Зауваження та пропозиції просимо до 22 січня 2023 року надсилати за електронною адресою: [email protected] або [email protected] (Олена Хоменко,державний експерт експертної групи з питань шкільної освіти директорату дошкільної, шкільної, позашкільної та інклюзивної освіти).
Типовий перелік обладнання та інвентарю для фізкультурно-спортивних приміщень закладів освіти, які забезпечують здобуття повної загальної середньої освіти

Джерело.


Повернутись вверх