facebook

Директор школи оприлюднив власну інструкцію навчання з 1 вересня

Антисептики в портфелі, окремий вхід для інклюзивного класу та готовий графік харчування.


Поки керівники освітніх закладів чекають більш чітких рекомендацій від МОН щодо початку нового навчального року директор однієї зі шкіл на Львівщині самостійно сформував план дій.

Він розробив проєкт Тимчасового порядку організації освітнього процесу на період карантинних обмежень.

Прописаний чіткий перелік дій усіх учасників освітнього процесу він опублікував на своїй сторінці у фейсбуці.

Отже, школи у м. Стрию відкриються 1 вересня 2020 року і не на два тижні. Поки що ми знаходимось у “помаранчевій зоні” і маємо усе зробити, що б не перейти в “червону”.

Мною, як керівником школи, чітко розписано проєкт Тимчасового порядку організації освітнього процесу на період карантинних обмежень. Його ми схвалимо на засіданні педагогічної ради. Попередньо він буде викладений у всіх соціальних мережах і на вебсайті школи для обговорення не пізніше 28 серпня 2020 року.

Щодо маскового режиму.

Зрозумійте, що 600 одноразових масок на один день не “потягне” жодна структура, а ще необхідна утилізація. Тому, з розумінням прошу забезпечити своїх власних дітей масками. Це не надто кошторисно.

Щодо антисептиків.

Ми забезпечимо можливість антисептичного та дезінфекційного режиму в установі, але, якщо не складно, “малесенький” антисептик у портфель таки покладіть. Як не буде, то ми зрозуміємо.

Чтайте також:  Батьки оніміли: навчальний рік у школах різко скоротили

Щодо входу до школи і на територію школи.

Так, згідно з рекомендаціями МОН, ми зробили три входи на територію і три входи до приміщення різними потоками. Просимо з розумінням поставитись до того, що батьки не допускатимуться в приміщення школи. Лише в окремих випадках.

Щодо температурного скринінгу.

Ми спробуємо забезпечити скринінг усіх учасників освітнього процесу на вході до приміщення школи. Але дуже просимо вас, шановні батьки, подбайте про це ще у своїх домівках. Будьте відповідальними батьками своїх дітей.

Щодо харчування.

Воно здійснюватиметься згідно з новими вимогами безпеки. Для цього уже змінено графік перерв і проведено відповідну організаційну роботу у приміщенні їдальні. Харчування безкоштовне або змішане таки буде.

Щодо роботи позашкільних установ і закладів.

Так, вони працюватимуть з відповідними умовами щодо безпеки.

Щодо роботи груп продовженого дня.

Групи працюватимуть згідно з новими тимчасового положення режиму роботи школи. Але до відповідного часу, який влаштовує усіх батьків.

Щодо роботи спеціалізованих та інклюзивних класів.

Ми не робимо різниці між дітьми. Для нас усі діти любі. Тому, спеціальні класи працюватимуть у звичному режимі. Перевагу матимуть лише батьки, які зможуть перебувати у приміщенні школи. (Це окремий блок школи і окремий вхід. Не забудьте про масковий режим і засоби особистої безпеки)

Чтайте також:  Реформа старшої школи: кількість предметів скоротять, 45% випускників вирушать до ПТУ

Щодо медичного огляду.

Для дітей перших класів ми просимо лише пройти сімейного лікаря, або педіатра. Бажано ще й окуліста і, все ж таки, картку щеплень. Це в інтересах дитини. Для працівників закладу освіти: медогляд перенесено на 6 місяців, якщо є потреба — на Ваш розгляд.

Щодо свята 1 вересня.

Очікуйте сюрпризи. Точно не буде загальної традиційної лінійки, але є цікаві ідеї для всіх.

Щодо нашого спільного розуміння.

Важко мені щось спрогнозувати на далеку перспективу, але від усіх нас, від нашої спільної солідарності і залежить результат. Я б дуже хотів, щоб наше очне навчання розпочалось 1 вересня 2020 року і закінчилось не раніше 31 травня 2021 року. Ми чекаємо, з нетерпінням, на зустріч і далі залишаємось відкритим простором для усіх. Наше гасло незмінне: “Честь! Порядність! Відповідальність!”

Джерело.


Повернутись вверх