facebook

Чому варто читати дитині вголос: 6 причин

Чому варто читати дитині вголос: 6 причин

Чому варто читати дитині вголос?

Встановлюється близькість
Візьміть малюка на руки і почитайте йому. Це виробить в його мозку хороші емоційні зв’язки з маминим голосом і подарує відчуття прив’язаності і безпеки. Мамин голос може навіть заспокоювати і заколисувати.

Прискорюється сенсорний розвиток
Читання вголос дає дитині інформацію про навколишній світ. Воно відкриває для малюка кольору, форми, цифри, тварин. Вираз і інтонація, з якою ви читаєте, допоможе розібратися малюкові з емоційними відтінками мови, і дуже скоро він буде розуміти веселі і сумні моменти історії. Читання розвиває розумову діяльність, особливо якщо батьки задають питання, пропонують знайти персонажа і показати його на зображенні.

Будуються комунікативні навички
Дитина, яка звикла слухати читання вголос, раніше набуває базові знання про комунікації, відносини і почуття. Малюк починає імітувати почуті слова і звуки, тим самим осягаючи науку комунікації. Читайте дитині прості короткі історії, це розвиває увагу і вміння слухати.

Відбувається швидкий розвиток мови
Якщо батьки не лінуються читати дитині, то до року у в пам’яті вже буде той необхідний набір звуків рідної мови, що допоможе малюку швидше заговорити. Більше прочитаних казок, більше слів, з якими познайомиться твій малюк, що збільшить його шанси скоріше почати “”спілкуватися” з рідними.

Чтайте також:  Чи здатні раби навчити свободи?

Поліпшується пам’ять
Батьки виховують дитину з народження і виховання пам’яті важливе для гармонійного розвитку особистості. Читання казок в один і той же час розвиває пам’ять і увагу. Ви помічали, що перед сном ваш малюк просить постійно читати одну і ту ж історію (яку ви вже можете розповісти на пам’ять, розбуди вас о третій годині ночі)? Вся справа в тому, що передбачуваність сюжету подобається дітям, тому що таким чином вони тренують пам’ять і увагу. Вони добре запам’ятовують всі перипетії казки Колобок або Троє поросят і скоро зможуть напам’ять розповісти їх вам!

Розвивається фантазія
Читання запалює іскру фантазії в дітях. Роздивляючись якісні ілюстрації, слухаючи історії про те, як герої знаходили вихід з найскладніших ситуацій діти “включають” креативне мислення і вибудовують зв’язок між емоціями і своїми фантазіями. Читання спонукає дітей вчитися і пізнавати і придумувати щось нове. Книги підстьобують цікавість – а це двигун прогресу багатьох успішних людей. На сайті Наша мама ви знайдете завжди цікаві та корисні новини для матусь та дітей.

Джерело.


Повернутись вверх