facebook

У Мінфіні розповіли, чи скоротять вчителям зарплати у 2023 році

У Мінфіні розповіли, чи скоротять вчителям зарплати у 2023 році

У 2023 році в Україні скоротять освітню субвенцію, з якої виплачують зарплату вчителям. Тож багато педагогів стурбовані тим, чи не “вріжуть” їм заробіток.

Заступник міністра фінансів України Роман Єрмоличев розповів, що міністерство має “подушку безпеки”, яка дасть можливість повноцінно профінансувати освіту у 2023 році. Адже на рахунках територіальних громад “осідає” близько 5 – 6 млрд гривень. Це залишки освітньої субвенції.
Чи скоротять вчителям зарплати у 2023 році
За словами Єрмоличева, у 2023 році розмір освітньої субвенції становитиме 87 мільярдів гривень. А це на 10% менше, ніж у 2022 році.

Однак посадовець запевнив, що грошей на зарплати педагогам вистачить, тож суми їхнього заробітку не скорочуватимуть.

У Мінфіні також уточнили, що залишки освітньої субвенції ніколи повністю не витрачають. ОТГ можуть накопичувати ці кошти і протягом наступних років витрачати на потреби навчальних закладів.
Станом на 1 листопада неосвоєні залишки субвенції сягали 8,1 мільярда гривень. Цього року збільшилися на 2,5 мільярда. Вони і стануть резервом, з якого виплачуватимуть вчителям зарплати,– пояснив заступник очільника Мінфіну.
Українські вчителі отримають надбавку до зарплати

  • Українські вчителі, які пройшли сертифікацію, отримають надбавку до зарплати. Мовиться про педагогів початкових класів.
  • Так, голова Державної служби якості освіти Руслан Гурак під час брифінгу повідомив, що сертифікацію успішно пройшли понад 1 100 таких учителів.
  • За його словами, у 2022 році на сертифікацію зареєструвалися майже 2 000 педагогів початкових класів. У третьому етапі онлайн взяли участь понад 1 300 учителів. Максимальну кількість балів (160) здобули 52 з них.
  • Відповідні сертифікати освітяни отримали у своїх електронних кабінетах. Сертифікати дійсні протягом 3 років. Педагоги, що успішно пройшли сертифікацію, отримають 20 % надбавки до зарплати, уточнив Гурак.
  • Успішне проходження сертифікації педагогам зарахують також як проходження чергової / позачергової атестації.
Чтайте також:  На рівні англійської мови і математики: відомий письменник запропонував ввести в школах уроки дружби

Джерело.


Повернутись вверх