facebook

Щоб не розриватися між двома школами: маємо діяти

Щоб не розриватися між двома школами: маємо діяти

Інформує Всеосвіта.

Аби школярі, які виїхали після повномасштабного вторгнення росії за кордон і захотіли повернутися, МОН має переглянути умови дистанційного навчання.

На думку освітян, українським школярам, які паралельно навчаються в школах за кордоном, треба залишити для дистанційного опанування тільки україноцентричні предмети.

Про це сказала ексміністерка освіти і науки України Лілія Гриневич.

Треба залишити для дистанційного опанування українськими дітьми за кордоном тільки україноцентричні предмети, яких вони не можуть отримати у закордонних школах. Йде мова про українську мову, українську літературу, історію України. Для старшокласників це може бути правознавство, історія України. І це суттєво економитиме життєвий час дитини. І дасть можливості їй опанувати шкільну програму, а потім інтегруватися в українську школу. Поки що це не зроблено Міносвіти, і залишаються ті старі методи навчання, які були до війни. Це може призвести до того, що все більша частина українських дітей за кордоном буде відмовлятися від навчання одночасно в українській освіті, бо їм буде дуже складно опановувати дві програми водночас, — зазначила вона.

Чтайте також:  Літні канікули в українських школах розпочнуться пізніше

Джерело.


Повернутись вверх