facebook

Вчителі отримають 20% надбавки до зарплати: подробиці

Вчителі отримають 20% надбавки до зарплати: подробиці

Інформує Всеосвіта.

Максимальну кількість балів із зареєстрованих вчителів початкових класів, які пройшли сертифікацію, здобули 52 освітянина.

Українські вчителі отримають надбавку до зарплати, зокрема, мова йде про педагогів початкових класів, які пройшли сертифікацію.

Голова Державної служби якості освіти Руслан Гурак під час брифінгу повідомив, що сертифікацію успішно пройшли понад 1100 учителів початкових класів.

За його словами, у 2022 році на сертифікацію зареєструвалися майже 2000 педагогів початкових класів. У третьому етапі онлайн взяли участь понад 1300 учителів. Максимальну кількість балів (160) здобули 52 із них.

Відповідні сертифікати освітяни отримали у своїх електронних кабінетах. Сертифікати дійсні протягом трьох років. Педагоги, що успішно пройшли сертифікацію, отримають 20% надбавки до зарплати, — сказав Гурак.

Він додав, що успішне проходження сертифікації вчителям зарахують також як проходження чергової / позачергової атестації. При цьому воно дає право на присвоєння відповідної кваліфікаційної категорії та педагогічного звання.

Про результати сертифікації вчителі можуть дізнатися в особистих кабінетах.

Нагадаємо, Служба освітнього омбудсмена отримує непоодинокі звернення від працівників закладів освіти, яких залучають до роботи із забезпечення діяльності пунктів незламності. Проте першочерговим завданням освітян є забезпечення безпеки усіх учасників освітнього процесу, організація навчання в надскладних умовах, а не чергування у пунктах обігріву населення.

Чтайте також:  Не всі вчителі витримають реформу освіти — що треба буде вивчити освітянам

Джерело.


Повернутись вверх