facebook

Рекомендації для вчителів щодо інтегрування профорієнтаційної складової

Рекомендації для вчителів щодо інтегрування профорієнтаційної складової

Інформує Всеосвіта.

Профорієнтаційна робота у школі допомагає зорієнтувати учнів і підготувати їх до вибору майбутньої професії.

Якісна профорієнтаційна робота в закладах освіти має вагоме значення для майбутнього школярів. Вона допомагає зорієнтувати їх і надає корисну інформацію щодо розуміння світу праці, включаючи бачення власної кар’єрного зростання.

Український інститут розвитку освіти підготував «Методичні рекомендації щодо підвищення кваліфікації педагогічних працівників, які здійснюють профорієнтаційну роботу в закладах загальної середньої освіти, у тому числі з учнями з ООП».

Фахівці УІРО пропонують педагогам розробити профорієнтаційне освітнє середовище, що відповідатиме запитам сучасності, задля реалізації ефективної профорієнтаційної роботи у школі.

Своєчасна профорієнтаційна робота під час освітнього процесу сприяє професійній самоідентифікації здобувачів освіти, здійсненню самостійного та усвідомленого вибору майбутньої професії з урахуванням уподобань, здібностей, індивідуальних особливостей і запиту ринку праці задля безперешкодного інтегрування в майбутню професію, — зазначає розробниця посібника Юлія Косенчук.

Вчителям надано рекомендації з таких питань:

  • основні шляхи інтегрування профорієнтаційної роботи;
  • створення наскрізної профорієнтації;
  • Hard / Soft skills у профорієнтаційній роботі;
  • впровадження в профорієнтаційну роботу психодіагностичних методик;
  • алгоритм успішного впровадження профорієнтаційної роботи в закладах освіти.

Окрім того, у посібнику надається низка онлайн-ресурсів, які допоможуть вчителям у проведенні занять із профорієнтації школярів.

Вчителям-предметникам рекомендується наголошувати на важливості вивчення англійської мови, математики та природничих наук щодо майбутнього професійного спрямування. Саме тому зв’язок освітнього процесу з профорієнтаційною роботою актуальний для всіх педагогів, — наголошується у методичних рекомендаціях.

Завантажити методичні рекомендації освітяни можуть за посиланням.

Чтайте також:  Потрібен механізм для зарахування стажу вчителям, які наразі працюють за кордоном, - Ірина Верещук

Джерело.


Повернутись вверх