facebook

Викладачів вишу виганяють у відпустку за власний рахунок

Викладачів вишу виганяють у відпустку за власний рахунок

Інформує Всеосвіта.

В обов’язковому порядку у столичному виші викладачів примушуть написати заяву на відпустку від двох тижнів до місяця.

Викладачів Київського університету імені Бориса Грінченка змушують писати заяви про відпустку за власний рахунок на новорічні свята.

Про це повідомили «Українським Новинам» джерела у закладі освіти.

Викладачам повідомили, що вони мають писати заяву про відпустку від двох тижнів до місяця (у січні) за власний рахунок. Зазначили, що це обов’язково, — розповів викладач вишу.

Співрозмовник повідомив, що це перший такий випадок за багато років роботи університету.

Окрім того, викладачів зобов‘язали взяти відпустку у грудні, однак із оплатою.

Як відомо, ректором Київського університету імені Бориса Грінченка призначили проректора з організаційних питань та адміністративно-господарської роботи (завгоспа, — прим. ред.) Олександра Турунцева.

На даний момент на сайті вищого навчального закладу відсутня будь-яка інформація про призначення нового ректора замість загиблого Віктора Огнев‘юка, якого не стало 21 жовтня. За даними ЗМІ, його смерть наступила внаслідок вогнепального поранення. Основна версія — самогубство. Додаткова інформація щодо смерті ректора на даний момент відсутня.

З 2007 року Огнев’юк очолював Київський університет ім. Бориса Грінченка. Був активним учасником Революції Гідності, а в 2022 році під час повномасштабного вторгнення росії навесні вступив в тероборону, захищаючи країну від рашистів.

Чтайте також:  Міносвіти складе список вишів, які допомагають ухилятися від мобілізації

Нагадаємо, очільник Києва Віталій Кличко на сайті міської адміністрації опублікував інформацію, що зимові канікули у закладах освіти столиці триватимуть місяць у зв’язку з мінімізацією системи опалення. Вчителі та педагогічні працівники на час канікул можуть піти в оплачувану відпустку.

Дану інформацію підтвердила очільниця Департаменту освіти і науки КМДА Олена Фіданян.

Джерело.


Повернутись вверх