facebook

Зимові канікули в школі: яка тривалість у різних регіонах

Зимові канікули в школі: яка тривалість у різних регіонах

Інформує Всеосвіта.

У деяких областях України графіки зимових канікул можуть зміститися через безпекову ситуацію чи віялові відключення електроенергії у зв’язку з російською агресією.

Через віялові та аварійні відключення електроенергії, економію теплопостачання та ще низку причин у деяких регіонах України графіки зимових канікул можуть зміститися. У деяких областях їх продовжать чи навіть об’єднають із осіннім відпочинком школярів.

Зимові канікули у Харкові

У Харкові та області зимові канікули триватимуть два тижні, проте почнуться та завершаться вони у різних громадах по-різному. У більшості громад школярі підуть на зимовий перепочинок, як зазвичай, із 26 грудня 2022 року і повернуться до навчання 8 січня 2023 року. А от місцеві ради в Солоницівській, Малинівській, Південній, Сахновщинській, Старовірівській, Борівській і Барвінківській громадах ухвалили рішення, що зимові канікули триватимуть з 30 грудня до 15 січня 2023 року.

Канікули у Дніпрі

У Дніпрі зимові канікули триватимуть два тижні — з 24 грудня 2022 року до 8 січня 2023 року. Проте в Департаменті гуманітарної політики наголосили, що рішення про початок навчання після відпочинку може змінюватися залежно від безпекової ситуації. Станом на сьогодні у більшості шкіл Дніпра через російську агресію застосовується віддалений формат навчання.

Чтайте також:  "Іноді ми помиляємося, це не кінець, не злись на себе". Відео, як тато заспокоює доньку-підлітка, розчулило мережу

Скільки триватимуть канікули у школах Києва

Згідно з рішенням КМДА, зимові канікули в столиці триватимуть місяць, проте навчальний рік буде продовжено. Школярі підуть на зимовий відпочинок як зазвичай — з 26 грудня, але не відвідуватимуть школи до 27 січня 2023 року.

Будівлі закладів освіти у цей час опалюватимуть мінімально для підтримки системи опалення. Вчителі та педагогічні працівники на час канікул можуть піти в оплачувану відпустку.

У разі надзвичайних ситуацій із опаленням частину шкіл використають як пункти обігріву.

У КМДА нагадали, що навчальний рік триватиме в столичних школах до 1 липня.

Зимові канікули у Чернівцях та Луцьку

У Чернівцях зимові канікули рекомендують розпочати з 26 грудня, проте їхня тривалість буде різною, зазначили в управлінні освіти. Уцілому заплановано відновити навчання 8 січня 2023 року. Зокрема, у закладах загальної середньої освіти Чернівецької громади 38 закладів залишили структуру навчального року, ухвалену у серпні 2022 року. Проте сім шкіл перенесли осінні канікули на січень наступного року, одже, тривалість зимових канікул буде довшою.

На Волині виші теж матимуть тривалі зимові канікули. Так, ВНУ імені Лесі Українки пропонує закінчити семестр навчання на початку грудня, а розпочати орієнтовно наприкінці лютого. Зокрема, для першого курсу канікули почнуться 31 грудня, старших курсів — 10 грудня. Із датою закінчення канікул ще не визначилися — 28 лютого або 7 лютого.

Чтайте також:  Як же стимулювати професійну діяльність педагогічних працівників?

Канікули в Івано-Франківську

Через перенесення осінніх канікул у гімназіях і ліцеях Івано-Франківська, відповідно, зимові розпочнуться 24-25 грудня. У департаменті освіти та науки міськради повідомили, що канікули у школярів триватимуть до лютого 2023 року.

Зимовий відпочинок школярів у Львові та Рівному

Осінні та зимові канікули вирішено поєднати у Львові та Рівному (з 26 грудня до 23 січня), частково — у Тернопільській області.

Під час повномасштабної російсько-української війни осінні канікули на зимовий період перенесено у 28% школах.

Як відомо, згідно з законодавством, навчальний рік в Україні повинен тривати з 1 вересня до 30 червня. Дати канікул школи встановлюють самостійно, зважаючи на рекомендації Міністерства освіти і безпекову ситуацію в регіонах через російську агресію.

Нагадаємо, в умовах воєнного часу Департаменти освіти просять звернути увагу вчителів на обсяг домашніх завдань для самостійного опрацювання учнем, зазначаючи, що школярам складніше без допомоги вчителя вдається засвоїти матеріали з хімії / фізики / математики

Джерело.


Повернутись вверх