facebook

російська мова у школах — ніколи знов

російська мова у школах — ніколи знов

Інформує Всеосвіта.

Нарешті чиновники, незважаючи на дискусії в суспільстві, породжені й просякнуті кремлівськими наративами, зрозуміли, що мова має значення. Особливо рідна українська мова у закладах освіти.

У дошкільних закладах і школах Києва більше не викладатимуть російської мови. Всі предмети діти вивчатимуть державною мовою.

Про це повідомив голова постійної комісії з питань освіти та науки, сім’ї, молоді та спорту Вадим Васильчук після сесії депутатів Київської міської ради.

Чиновник вважає, що це рішення не викличе розбіжностей у суспільстві. Адже сьогоднішня агресія російських окупантів звела до мінімуму бажання відстоювати російські цінності та культуру.

Мова має значення і під час війни — це питання національної безпеки. Влада росії неодноразово заявляла, що росія йде настільки далеко, як далеко поширена російська мова, тому з такою ініціативою у столиці України не можна більше затягувати, — наголошує Васильчук.

Нагадаємо, після повномасштабного вторгнення росії на територію всієї України люди зрозуміли необхідність і важливість нашої ідентичності — державної мови. Так, під час війни до написання радіодиктанту національної єдності долучилася рекордна кількість учасників.

росія закінчується там, де закінчується російська мова.

Чтайте також:  Діти не розуміють 40% почутого на уроках: опубліковано невтішну статистику щодо української мови в школах

Джерело.


Повернутись вверх