facebook

Розважався учень, а покарали маму: школяр зривав онлайн-уроки та писав матюки вчителям

Розважався учень, а покарали маму: школяр зривав онлайн-уроки та писав матюки вчителям

Районний суд у Тернопільській області призначила штраф матері шестикласника, який надсилав школярам та вчителям нецензурні повідомлення. У поліції хлопчик заявив, що робив це “заради розваги”.

Деталі інциденту розповіли у ZAXID.net.

Шестикласник із села Кам’янки Тернопільської області наприкінці вересня влаштував терор школярам та вчителям. У вайбер дітям почали надходити повідомлення про те, що скоро будуть “зламані дані” і супроводжувалися ці смс нецензурними образами зі приниженням.

Подібні повідомлення надходили не лише шестикласникам, а й вчителям. Як повідомила вчителька географії, до її уроку приєднався учень і почав надсилати до чату нецензурні повідомлення.

“До групи в Google Meet приєднався користувач, який виключив можливість проведення уроку через постійні повідомлення нецензурного характеру, які читали всі учні класу.Крім того, заступник з виховної роботи повідомила про неможливість проведення дистанційного навчання вчителями, у зв’язку з надсиланням невідомим абонентом непристойних повідомлень”, – сказано в ухвалі суду.

Директор школи звернувся до поліції та написав заяву. Винуватця швидко знайшли ювенальні поліцейські і їм шестикласник дав пояснення – чинив так “заради розваги”.

Справа була передана до суду на маму хлопчика, тому що йому ще не виповнилося 14 років. Мама до суду не прийшла, але подала письмову заяву, що вину визнає і попросила суд обмежитися мінімальним покаранням.

Чтайте також:  Вступна кампанія 2024 року: МОН затвердило Порядки прийому на навчання

Також вона повідомила, що із сином виховну бесіду вже провела. Відомо, що у селі вона характеризується лише з позитивного боку та має авторитет серед односельців.

Шестикласнику та його матері інкримінували порушення ч. 3 ст. 173-174 КУпАП (булінг) та призначили мінімальне покарання за цією статтею – штраф у розмірі 850 гривень.

Джерело.


Повернутись вверх