facebook

На Одещині додають ставки вчителям для дистанційного навчання

В Департаменті освіти і науки прийняли рішення надавати освіту у двох форматах.


Учні з одеських шкіл мають змогу об’єднатися й здобувати освіту дистанційно. Про це написала на своїй сторінці фейсбук очільниця Департаменту освіти і науки Одеської міської ради Олена Буйневич. Рішення було прийнято для того, аби батьки, які побоюються віддавати дитину до школи через коронавірус, мали змогу продовжувати здобувати освіту.

До нас звернулося багато батьків, які хвилюються за здоров’я дітей і не планують віддавати дітей до школи з першого вересня. Це право кожної родини і ми передбачали таку ситуацію, — написала директорка департаменту.

Вона зауважила, що вчителі здебільшого мають повне навантаження і не можуть одночасно працювати у двох форматах, дистанційно та очно. До того ж обсяги державної субвенції, з якої виплачується заробітна плата, не безмежні. Тому було вирішено створити один або декілька класів на все місто з дистанційним форматом навчання.

На нараді керівників закладів освіти було обговорено алгоритм дій щодо створення дистанційних класів.

Алгоритм дій для батьків, які хочуть залишитися на дистанційному навчанні пропонується такий:

написати заяву про бажання здобувати освіту дистанційно директору своєї школи;

у департаменті освіти і науки порахується кількість дітей конкретної паралелі в кожному районі міста та сформується кількість класів цієї паралелі;

Чтайте також:  Його величність середній бал: підсумки по-модному

у певних школах створяться класи дистанційного навчання, буде додано ставки вчителів або години вчителям за роботу дистанційно;

за заявою дитину буде зараховано дитину до дистанційного класу.

Наразі ми не знаємо, в якій конкретно школі буде такий клас. Це залежить від кількості заяв. Можливо, шкіл буде декілька на район, а може це буде один клас на все місто. Про це буде додатково проінформовано керівників заклідів освіти і батьків, — додала Олена Буйневич.

Директорка департаменту зазначила, що за дитиною місце у її школі збережеться. Дитина буде навчатися дистанційно стільки, скільки батьки вважатимуть за потрібне.

У департаменті освіти і науки в Одесі закликають батьків написати такі заяви якнайшвидше, бо заяви прийматимуться до 21 серпня включно.

Ще раз підкреслюю, що право на дистанційне навчання має кожна родина. Якщо хтось має бажання поспілкуватися на тему заляканих вірусом — одразу буду вимушена попрощатися тимчасово. Поважаймо думку співрозмовників, — написала очільниця Департаменту освіти і науки.

Джерело.


Повернутись вверх