facebook

Штрафи за прогули дистанційного навчання: яку суму доведеться сплатити батькам?

Штрафи за прогули дистанційного навчання: яку суму доведеться сплатити батькам?

На прикладі родини зі Славути

В Україну повернулися штрафи для батьків за прогули дітей-школярів, які навчаються на дистанційній формі. Якщо раніше така практика застосовувалася під час карантину через пандемію, то тепер – на фоні російської повномасштабної війни.

Відповідний вердикт Славутського суду щодо штрафних санкцій опубліковано на сайті Єдиного державного реєстру судових рішень

Засідання проходило у справі про «адміністративне правопорушення, що посягає на громадський порядок та громадську безпеку», за звинуваченням у «невиконанні батьками або особами, які їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей» (ч. 1 ст. 184 КУпАП).

У судовому матеріалі йдеться, що син мешканки Славути у Хмельницькій області у період з 2 по 26 вересня пропустив усі 120 шкільних онлайн-занять без поважних причин.

Жінка вину визнала повністю та розповіла, що провела зі своїм сином виховну бесіду. Громадянка не працює, незаміжня, у неї під опікою є неповнолітні діти.

Суддя Славутського міського суду визнав маму прогульника винною у неналежному виконанні батьківських обов’язків.

Її зобов’язали сплатити штраф у розмірі 1700 гривень, а ще потрібно буде сплатити майже 500 гривень судового збору.

Минулоріч судили матір школяра з Тернопільщини, який пропускав уроки під час дистанційного навчання. При цьому варто зазначити, що хлопчик не зміг відвідувати онлайн-уроки, оскільки вдома не було інтернету.

Чтайте також:  Покарання за шкільні прогули в Європі до 1 258 400 грн. Досвід 10-ти країн

Джерело.


Повернутись вверх