facebook

Сергій Шкарлет: Відключення світла та економія енергоресурсів зараз є необхідною мірою

Сергій Шкарлет: Відключення світла та економія енергоресурсів зараз є необхідною мірою

Як впливає на освітній процес відключення світла та чи не страждає від цього якість освіти? Відключення світла та економія енергоресусів зараз є необхідною мірою для збереження енергетичної стабільності країни. Про це розповів міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет під час етеру в межах інформаційного телемарафону «Єдині новини»:

«При спілкуванні зі своїми колегами, головами військових адміністрацій, ми намагаємося домовитися, щоби під час уроків світло не вимикалося в місцях розташування шкіл, однак є окремі випадки відключення. При цьому головне – бажання навчатися, завжди можна надолужити пропущену тему, саме цим і намагаються оперувати наші освітяни. Окрім цього, ми запровадили низку електронних додатків, які дозволяють навіть в умовах відключення світла працювати з електронними ресурсами».

Також очільник МОН зауважив, що підготуватися до опалювального сезону на 100% навряд вдасться, оскільки в окремих областях це неможливо через безпекову ситуацію. Однак є області, де ситуація стабільна, тож там і готовність до опалювального сезону на належному рівні. Якщо ж говорити загалом, українські ЗЗСО готові до зими на 92%.

Ситуація з електрикою та опаленням впливає не лише на уроки, а й на майбутні канікули. Як зауважив міністр, рішення щодо встановлення канікул ухвалюють засновники закладів освіти, тож важливо, аби вони виробили розумну стратегію формування канікулярного періоду для школярів. Наприклад, зараз погодні умови досить непогані, тому школи можуть продовжувати освітній процес. Щодо зимових канікул, то все залежатиме від того, як проходитиме опалювальний сезон, а також від того, наскільки учні зможуть опанувати програму. Загалом по країні канікули мали початися цього тижня. У деяких регіонах канікули починатимуться з 31 жовтня або 7 листопада.

Чтайте також:  "Діти знають, хто їхній ворог". Молодий вчитель Руслан Циганков – про дружбу з учнями, проблеми освіти і прапор Росії...

Джерело.


Повернутись вверх