facebook

Діти та відеоігри: який зв’язок із пам’яттю

Діти та відеоігри: який зв’язок із пам’яттю

Інформує Всеосвіта.

Дослідження стверджує, що захопленість дітьми відеоіграми сприяє кращому запам’ятовуванню.

У дітей, які проводять вільний час із допомогою відеоігор, пам’ять краща, ніж у решти їхніх ровесників.

Про це йдеться у новому американському дослідженні когнітивного розвитку мозку підлітків.

У тестуванні брали участь 2217 дітей віком 8 і 9 років. Учасники самостійно заповнили анкету про час, проведений за екраном, включаючи пункт, у якому їх просили повідомити про час, який вони витрачають безпосередньо на відеоігри. Окрім того, вони проходили низку когнітивних тестів, перевірку фізичного та психічного здоров’я, а також візуалізацію мозкової активності.

Цікаво, що переважна більшість досліджень пов’язують відеоігри з подальшим посиленням агресивної поведінки у дітей. Проте аналіз даних показав покращення когнітивних здібностей у дітей, які грали у відеоігри, порівняно з тими, хто не грав. Це передбачає такі компоненти когнітивної гнучкості, як гальмування та робочу пам’ять.

Варто зауважити, що автори не стверджують, що відеоігри впливають на мозок позитивно і не наголошують на причинах такого взаємозв’язку. Також невідомо, в які саме ігри грали діти, беручи участь у дослідженні.

Нагадаємо, кіберпростір містить безліч небезпек, уникнути яких допомагає відповідальна поведінка. Тому у межах щорічного Місяця кібербезпеки Держспецзв’язку закликає учителів, викладачів позашкільних закладів освіти та батьків приділити увагу навчанню правил кібергігієни дітей і підлітків.

Чтайте також:  Чому діти за останньою партою поводяться погано: освітянка дала поради вчителям, як це виправити


Повернутись вверх