facebook

Як відбуватиметься підвищення кваліфікації вчителів в умовах карантину: рекомендації МОН

Усі заплановані тренінги, семінари чи інші активності для освітян мають проходити з використанням дистанційних технологій.


Для кожного педагога важливий професійний розвиток, й нині завдяки різноманіттю курсів, вебінарів та конференцій це можна зробити без жодних зусиль. У зв’язку з послабленням карантину підвищення кваліфікації педагогічних працівників стоїть на порядку денному. Адже навички організації дистанційних уроків нині дуже важливі та потрібно кожному вчителю.

Так, МОН листом від 12.06.2020 №1/9-323 проінформувало заклади післядипломної освіти щодо проведення підвищення кваліфікації педагогічних працівників в умовах послаблення карантинних обмежень.

З метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби, МОН рекомендує проводити семінари, тренінги, конференції з використанням дистанційних технологій. А щодо тематики планування освітніх заходів чи модулів для педагогів, врахувати актуальні питання організації освітнього процесу в умовах карантинних обмежень.

Наприклад, які інструменти чи сервіси допоможуть вчителю ефективно провести онлайн-урок, які є технології змішаного навчання, методи взаємодії з учнями під час онлайн-уроків, як провести коригувальне навчання тощо. І звісно, найціннішими будуть поради педагогів-практиків.

Чтайте також:  Чи піднімуть зарплати вчителям у 2024 році...

Джерело.


Повернутись вверх