facebook

Як змінити формат навчання протягом року

Як змінити формат навчання протягом року

Інформує Всеосвіта.

Протягом навчального року школи і батьки можуть змінювати формат навчання.

Попри війну, з якою росія вдерлася в Україну, з 1 вересня почався новий навчальний рік. Здебільшого батьки могли самі обрати формат навчання для своєї дитини. Але протягом навчального року вони можуть його змінити, виходячи з безпекової ситуації.

Залежно від цього діти в одних регіонах України навчатимуться у звичному режимі, у деяких — за змішаним форматом. А там, де ризик російських ударів великий, — лише дистанційно.

Батьки, як і школа, можуть змінювати формат навчання, залежно від рівня безпеки.

Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет повідомляв, що в законодавстві вказані всі алгоритми дій щодо навчання кожної дитини у звичному режимі або віддалено, або ж за змішаною системою.

За його словами, для учнів, які хочуть навчатися дистанційно, мають бути створені окремі віддалені класи. Батькам натомість потрібно було звернутися до керівництва навчального закладу з відповідною заявою, аби дитині забезпечити доступ до дистанційного навчання.
Як змінити формат навчання
Якщо учень зареєстрований у школі та хоче змінити форму навчання, він або хтось із батьків має подати відповідну заяву. При цьому додати документ, що посвідчує особу, медичну довідку та документ про освіту, якщо він є. Зразки таких заяв можна знайти у вільному доступі онлайн або звернутися до адміністрації школи.
Як перевести дитину на індивідуальне навчання
Перевести учнів на індивідуальне навчання батьки можуть як на початку, так і протягом навчального року. Але для екстернату і сімейної форми існують обмеження — не пізніше ніж за три місяці до річного оцінювання.

Чтайте також:  У Європі відраховуватимуть дітей українських біженців зі шкіл і дитсадків - знайшлися підстави

Після обрання школи батькам треба подати стандартний пакет документів, щоб їхню дитину туди зарахували:

  • паспорт або документ, який посвідчує особу заявника;
  • копію та оригінал свідоцтва про народження дитини або документ, що посвідчує її особу;
  • оригінал або копію медичної довідки;
  • документ, який підтверджує місце проживання дитини або батьків.

Також дитину можна з індивідуальної форми навчання перевести на звичне навчання. Рішення про це можуть ухвалити батьки та педагогічна рада закладу освіти.

Нагадаємо, цьогоріч школярі 5 класу опановуватимуть знання без підручників, бо гроші, які були закладені на друк книжок, передали на потреби армії ще на початку повномасштабного вторгнення росії. Тому учні 5 класу, замість паперових, вчитимуться за електронними підручниками.


Повернутись вверх