facebook

Добірка корисних розробок для класних керівників

Добірка корисних розробок для класних керівників

У класних керівників завжди дуже багато роботи. І надзвичайно багато відповідальності! Особливо зараз. Навчальний рік в умовах воєнного стану ставить перед класними керівниками чимало нових викликів та завдань. Аби допомогти педагогам гідно із ними впоратися, ми зібрали корисні матеріали з ношої Бібліотеки, які точно стануть у пригоді класним керівникам (і не тільки).
Навчальний рік в умовах воєнного стану
Назва: Основні правила безпечної поведінки перед початком навчального року
Автор: Мартинець Ольга Святославівна
Про матеріал: Презентація створена для проведення інструктажу з правил безпечної поведінки на початку навчального року (в умовах дистанційного навчання). Матеріал розрахований на учнів середньої ланки.

Назва: Техніка безпеки під час воєнного стану для учнів і батьків
Автор: Бройченко Анатолій Герасимович
Про матеріал: Презентація для школярів і їхніх батьків, присвячена правилам поведінки під час воєнного стану, обстрілів, повітряної тривоги, комендантської години, а також поводженню з вибухонебезпечними речовинами і предметами.

Назва: Правила ТБ під час війни
Автор: Гончарук Ольга Миколаївна
Про матеріал: У матеріалі розповідається про правила безпеки, яких потрібно дотримуватися в разі виникнення надзвичайної ситуації.

Назва: Правила безпеки для дітей під час війни
Автор: Кирилюк Вікторія Сергіївна
Про матеріал: Актуальні поради для дітей щодо правил безпеки під час воєнного стану. Як поводитися, на що звертати увагу, що робити під час повітряної тривоги – всі ці теми розкриваються у пропонованому матеріалі.

Назва: Основні правила поведінки у разі виникнення небезпечної ситуації
Автор: Гладченко Любов Іванівна
Про матеріал: На початку нового навчального року дітям варто нагадати основні правила поведінки в разі виникнення небезпечної ситуації. Зробити це ви зможете за допомогою цієї презентації. Матеріал розраховано на учнів старшої школи.

Назва: Психологічна підтримка учасників освітного процесу в умовах війни
Автор: Ярова Олена
Про матеріал: Матеріали пропонованої презентації допоможуть організувати адаптацію та інтеграцію учнів в освітній процес в умовах війни. Готовність швидко реагувати на зміни, жити і працювати в умовах невизначеності, працювати з дітьми з досвідом війни, працювати під час війни, з дітьми, які знаходяться в дуже різних умовах, зберігати себе в ресурсному стані, щоб забезпечити спокій і безпеку учням – все це завдання сучасного вчителя.

Назва: Поради на випадок хімічної атаки чи витоку отруйних речовин під час війни
Автор: Іващук Ольга Михайлівна
Про матеріал: Сьогодні важливою частиною роботи класного керівника є ознайомлення учнів із діями у випадку небезпечної ситуації. Однією із небезпек під час війни є застосування хімічної зброї. У презентації містяться матеріали про види хімічної зброї та дії при її застосуванні.

Чтайте також:  Яку зарплату у 2024 році повинні отримувати вчителі в Україні

Назва: Цілісність здоров’я. Ризики і небезпеки воєнного часу
Автор: Цимбал Марія
Про матеріал: У пропонованій презентації ви знайдете корисну інформацію щодо того, які ризики для здоров’я несе воєнний час, та як їх уникнути або мінімізувати.

Назва: Організація освітнього процесу в початковій школі в 2022-2023 н.р.
Автор: Чернушенко Тетяна Іванівна
Про матеріал: Доповідь, присвячена питанням особливостей роботи в новому навчальному році та оптимізації формування ключових компетентностей учнів 3-х та 4-х класів, які майже весь минулий навчальний рік здобували освіту дистанційно.

Назва: Допомога батькам дітей з ООП в умовах воєнного стану
Автор: Деркачук Оксана Сергіївна
Про матеріал: Пропонована стаття присвячена питанням вивчення труднощів, із якими стикається сім’я, яка виховує дитину з особливими освітніми потребами. Описано ставлення до дитини з ООП, психологічний та соціальний рівень проблеми. Також представлені види психологічної допомоги батькам дітей з ООП в умовах воєнного стану.

Посилання для пошуку в Бібліотеці.

Батьківські збори
Назва: Батьківські збори. Поради батькам першокласників
Автор: Кизило Алла Миколаївна
Про матеріал: У матеріалі ви знайдете корисні поради батькам першокласників, які можна використати під час зборів. Із них можна зробити пам’ятки та роздати (або надіслати) батькам ваших першачків.

Назва: У перший клас як уперше
Автор: Хоменко Людмила Михайлівна
Про матеріал: Зустріч із батьками учнів 1-го класу НУШ, що покликана допомогти батькам першачків краще зрозуміти, як саме проходитиме навчання, та як вони можуть допомогти своїм дітям.

Назва: Чому дитина говорить неправду
Автор: Калинюк Наталія Миколаївна
Про матеріал: Головна мета цих зборів – обговорити з батьками учнів причини дитячої брехні, домогтися розуміння проблеми такої поведінки дітей, окреслити шляхи розв’язання проблеми.

Назва: 10 причин, чому діти нас не чують
Автор: Войтович Тетяна Михайлівна
Про матеріал: Буклет, розроблений спеціально для батьківських зборів (підходить для зібрань 1-11 класів). Головна мета матеріалу – роз’яснення причин конфліктів між батьками та дітьми. Також наводяться поради, що з цим робити.

Назва: Права дитини. Булінг
Автор: Єрмоленко Марина Григорівна
Про матеріал: Пропонований матеріал допоможе підготуватися до зборів, покликаних більше розповісти батькам школярів про їхні права та обов’язки, та розібратися із проблемою булінгу.

Назва: 10 порад для ефективного навчання онлайн вашої дитини вдома
Автор: 
Матвієнко Світлана
Про матеріал: 
У зв’язку воєнним станом чимало дітей цьогоріч навчатимуться дистанційно. У пропонованому матеріалі ви знайдете 10 порад, як зробити навчання онлайн ефективним і цікавим як для дітей, так і їхніх для батьків.

Чтайте також:  Сумарне чи щорічне підвищення кваліфікації для атестації вчителя?

Назва: Школа та батьки: співпрацювати не протистояти. Як підготувати дітей до життєвих викликів
Автор: Клюйко Наталія
Про матеріал: Збори у форматі фасилітаційної сесії, покликані налагодити контакт із батьками учнів. Матеріал стане у пригоді всім, хто прагне знайти нові форми роботи з батьківською громадськістю, впроваджувати в освітній процес педагогіку партнерства.

Назва: Безпечне освітнє середовище
Автор: Котькало Антоніна Володимирівна
Про матеріал: Презентація, яку можна використати під час батьківських зборів. Тут ви знайдете корисні поради щодо формування безпечного освітнього середовища та правила поведінки дітей в інтернеті, які варто знати і батькам.

Посилання для пошуку в Бібліотеці.

Виховна робота
Назва: Калейдоскоп здоров’я
Автор: Строкань Ірина Володимирівна
Про матеріал: Виховна година для 1-2 класів. Насамперед вона спрямована на розширення уявлень про здоровий спосіб життя, а також покликана навчити дітей тому, що позитивно, а що негативно впливає на здоров’я. Діти дізнаються більше про правила здорового способу життя, а також вчитимуться відповідально і дбайливо ставитися до свого здоров’я.

Назва: Я люблю тебе, життя
Автор: Бондаренко Анастасія Валеріївна
Про матеріал: Виховна година для учнів 9-11 класів. Основна мета розробки – формування у школярів позитивного сприйняття себе і навколишнього світу.

Назва: Українська земля. Люби. Цінуй. Бережи
Автор: Баранчук Валентина Cтаніславівна
Про матеріал: Виховна година для учнів старших класів, присвчена екології та екологічними проблемам. З її допомогою ви зможете показати дітям, наскільки важливо дбайливо ставитися до природи та до чого може призвести байдужість.

Назва: Моя майбутня професія
Автор: Мохова Ольга Петрівна
Про матеріал: Виховна година для здобувачів освіти 9 класів. Робота містить матеріал стосовно професій, які будуть потрібні в майбутньому, та професій, яких у майбутньому, на жаль, не буде. Також презентовані 5 онлайн-платформ із тестами на профорієнтацію.

Назва: Вивчаємо емоції
Автор: Ролік Ольга Олександрівна
Про матеріал: Тренінгове заняття, основною метою якого є ознайомлення учнів з позитивними й негативними емоціями, а також опанування вміння керувати ними.

Назва: Безпека на дорозі
Автор: Плохотнюк Яна Андріївна
Про матеріал: Пам’ятка для учнів, яку доцільно використати під час проведення тематичної виховної години. У матеріалі наведено основні правила, яких мають дотримуватися учні.

Посилання для пошуку в Бібліотеці.

Години спілкування
Назва: Обереги українців
Автор: Нечаєва Людмила Олександрівна
Про матеріал: Мета заходу – ознаймити учнів із хатніми оберегами, навчити читати візерунки на рушниках та вишивці. Також матеріал покликаний пробуджувати інтерес до вивчення традиційних художніх промислів українського народ.

Чтайте також:  150 годин підвищення кваліфікації: сумарна чи щорічна вимога?

Назва: Непереможний дух воїнів ЗСУ
Автор: Швець Наталія Леонідівна
Про матеріал: Захід покликаний розказати учням більше про трагічне сьогодення нашої країни, про боротьбу українського народу проти загарбника. І особливо – розповісти про наших захисників, нехламних воїнів ЗСУ.

Назва: Жінки у науці
Автор: Мазлумян Рубен Багдикович
Про матеріал: Година спілкування, присвячена міжнародному дню дівчат та жінок у науці. Матеріал допоможе розповісти дітям про видатних жінок, які творили історію та зробили наукові відкриття, що вражають.

Назва: Гендерна рівність
Автор: Гарбуз Ірина Абдулбасирівна
Про матеріал: Пропонований матеріал покликаний сприяти активізації інтересу до гендерної тематики, формуванню правильного розуміння сутності моральних норм та настанов у сфері взаємин статей, а також потреби керуватися ними в усіх видах діяльності.

Назва: Зупинимо булінг!
Автор: Кавас Леся Володимирівна
Про матеріал: Година спілкування з елементами тренінгу, головною метою якої є ознайомлення учнів із поняттям, формами та структурою булінгу, а також формування нетерпимості до проявів агресії. Також матеріал має допомогти розвинути вміння пошуку шляхів виходу зі складної ситуації, формувати навички відповідальної і безпечної поведінки.

Посилання для пошуку в Бібліотеці.

Корисні матеріали
Назва: Папка класного керівника
Автор: Пилипчак Наталя Олександрівна
Про матеріал: У цій розробці ви знайдете багато корисних матеріалів, які стануть у пригоді кожному класному керівнику. Зокрема циклограму роботи класного керівника, соціальний паспорт класу, тощо. Матеріал допоможе організувати роботу швидко та якісно.

Назва: План роботи на І семестр 2022-2023 н.р. класного керівника 8 класу
Автор: Свістова Ніна Степанівна
Про матеріал: Приклад плану роботи класного керівника, який допоможе вам зорієнтуватися та створити власний.

Назва: Знайомство з 5 класом у 2022 році
Автор: Орел Тетяна Вікторівна
Про матеріал: Презентація допоможе педагогам, які тільки-но знайомляться з новим класом. Тут ви знайдете корисні ідеї та ігри, які допоможуть потоваришувати зі школярами.

Назва: Портфоліо заступника директора з виховної роботи
Автор: Дарченко Тетяна Васлівна
Про матеріал: Приклад електронного портфоліо виконаних робіт та напрацювань заступника директора з виховної роботи.

Назва: Річний план роботи асистента вчителі на 2022/2023 н.р.
Автор: Іванова Лідія Ігорівна
Про матеріал: Річний план роботи асистента вчителя в інклюзивному 6-му класі. Містить основні види роботи згідно посадовій інструкції та реалій сьогодення.

Назва: Щоденник класного керівника
Автор: Бондаренко Анна Олегівна
Про матеріал: Матеріал стане у пригоді класним керівникам. У розробці ви знайдете основні сторінки для організації та ведення повноцінної роботи.

Джерело.


Повернутись вверх