facebook

До польських шкіл пішло майже на 10 тисяч менше дітей ніж очікувалося: які причини

У Польщі в школах підрахували кількість українських учнів, які пішли на навчання 1 вересня.

До шкіл Польщі пішло на навчання 185 тисяч дітей-біженців з України, замість 300 тисяч, як очікувалося раніше. Водночас кількість дітей все ж може зрости.

Про це повідомив міністр освіти Польщі Прешемислав Чарнек, пише Notes from Poland.

“Багато хто очікував, що ця цифра буде вищою, ніж наприкінці попереднього навчального року в червні. Школи були готові прийняти до 300 000 додаткових українських учнів, але насправді зараз їх на 7 000 менше”, – розповів Чарнек.

За підрахунками, наразі в Польщі перебуває від 700 тисяч до 800 тисяч біженців шкільного віку з України. На думку Прешеміслава Чарнека, “більшість цих дітей напевно навчатимуться дистанційно в школах України”, багато з яких пропонують форми онлайн-навчання учням, переміщеним в результаті війни.

Ще однією причиною міністр називає повернення деяких дітей в Україну – багато сімей біженців виїхали додому після того, як активні бойові дії зосередилася на сході. Або ж біженці переїхали з Польщі, щоб знайти притулок в інших країнах.

Водночас тамтешній міністр освіти подякував усім учням і вчителям Польщі за відмінний прийом, наданий українським біженцям у всіх школах.

Чтайте також:  У Європі відраховуватимуть дітей українських біженців зі шкіл і дитсадків - знайшлися підстави

“У Польщі немає жодного місця, звідки б прийшла будь-яка інформація про проблеми у відносинах між нашими вихованцями та українськими. Це велика заслуга наших вчителів, наших учнів і наших батьків”, – сказав він.

Нагадаємо, у Польщі запустили проєкт для молоді, який дозволяє поєднувати роботу з навчанням.

Джерело.


Повернутись вверх