facebook

Анкета самооцінювання: рекомендації щодо заповнення

Анкета самооцінювання: рекомендації щодо заповнення

Рекомендації щодо заповнення учасником сертифікації анкети самооцінювання власної педагогічної майстерності.

Державна служба якості освіти підготувала методичні рекомендації щодо заповнення анкети самооцінювання учасником сертифікації власної педагогічної майстерності.

Рекомендації розроблено для учасників сертифікації, які за результатами першого етапу – незалежного тестування – допущені до другого етапу сертифікації педагогічних працівників – самооцінювання власної педагогічної майстерності з формування в учнів ключових компетентностей i вмінь.

Метою самооцінювання є оцінка учасником сертифікації власної професійної діяльності, виявлення її сильних та слабких сторін, осмислення досягнутого та проектування подальшого професійного розвитку.

Результати самооцінювання складаються із заповненої анкети, форма якої затверджена Держслужбою.

Анкета містить шістдесят тверджень, зміст яких відповідає трудовим діям професійних компетентностей, зазначених у професійних стандартах педагогічних професій.

До кожного твердження пропонується 5 варіантів відповідей, що характеризують міру його реалізації у професійній діяльності учасника сертифікації.

Учитель має уважно прочитати запропоноване твердження, оцінити, якою мірою воно реалізується у професійній діяльності та обрати один із п’яти варіантів відповіді.

Анкету мoжна заповнити з використанням персонального комп’ютера, смартфона або планшета, які мають доступ до мережі Інтернет. Процедура заповнення для вcix зазначених електронних пристроїв однакова.

Анкету необхідно заповнити протягом строку, вказаного в інформаційному повідомленні на офіційному вебсайті Служби в розділі «Сертифікація».

Чтайте також:  У якому розмірі надається відпустка без збереження заробітної плати за сімейними обставинами?

Анкета заповнюється один раз, проте кількість спроб змінювати відповіді необмежена.

У разі технічного збою, учасник може продовжити роботу з анкетою, повторно увійшовши на її сторінку.

Важливо! Змінити варіант відповіді можливо лише до моменту закриття формуляра (останній крок), a6o закінчення строку доступу до анкети.

Учасник анкетування повинен обов’язково дати відповідь на вci шістдесят тверджень та надіслати анкету з адреси електронної пошти, зазначеної під час реєстрації у строки та на адресу електронної пошти, яка визначена Держслужбою.

Після надсилання результатів анкети до Держслужби необхідно повернутися на сторінку анкети та натиснути кнопку «Закрити формуляр».

Важливо! Після натискання кнопки «Закрити формуляр» внесення змін до анкети неможливе.

Учасник сертифікації протягом трьох робочих днів з моменту надсилання результатів анкети до Держслужби отримає її візуалізацію у вигляді діаграм для проєктування програми власного професійного розвитку.

ПЕРЕЙТИ ДО МЕТОДИЧНИХ РЕКОМЕНДАЦІЙ

Джерело.


Повернутись вверх