facebook

Українські школи не дорахувалися 300 тисяч учнів

Українські школи не дорахувалися 300 тисяч учнів

Інформує Всеосвіта.

Через війну, яку веде росія проти України, сотні тисяч школярів змінили заклади освіти на закордонні. Проте Міносвіти наголошує, що до 15 вересня 71% українських шкіл мають бути готові до повноформатного навчання.
Цьогоріч у новому навчальному році в умовах війни навчання розпочали на 300 тисяч школярів менше, ніж у попередньому.

Про це заявив перший заступник міністра освіти та науки Андрій Вітренко під час брифінгу.

Цього року кількість учнів дещо поменшала. Минулого року у нас загалом було 4 мільйони 200 тисяч учнів, цього року навчання розпочали 3,9 мільйонів школярів, — повідомив Вітренко.

За словами заступника міністра, це пов’язано з демографічним спадом. Він також сказав, що зараз близько 3200 шкіл розпочали роботу офлайн, понад п’ять тисяч — онлайн, ще понад чотири тисячі — у змішаному форматі.

Своєю чергою, міністр освіти Сергій Шкарлет в ефірі телемарафону заявив, що до 15 вересня 71% українських шкіл мають бути готові до повноформатного навчання. За його інформацією, 1 вересня перший дзвінок у тому чи іншому форматі пролунав у 12 906 школах. 3540 шкіл працюватимуть повністю офлайн, 3870 — у змішаному форматі, 5497 — тільки онлайн.

Чтайте також:  Останній дзвоник 2024: коли почнуться і закінчаться літні канікули в Україні

Міносвіти визначило тезу, яку формувало протягом усього літа — Повертайся до навчання. Один мільйон 782 тисяч дітей навчатимуться виключно в онлайн-форматі — так визначили батьки, школи, територіальні громади та засновники. І один мільйон 252 тисячі навчатимуться змішано: частина уроків проходитиме в онлайн-форматі, частина — у повному форматі, — повідомив профільний міністр.

Нагадаємо, на думку освітнього омбудсмена Сергія Горбачова, втрати в якості освіти можна надолужити, головна ж цінність — життя і здоров’я учасників освітнього процесу.

Джерело.


Повернутись вверх