facebook

Навчальний рік у режимі онлайн — три причини

Навчальний рік у режимі онлайн — три причини

Інформує Всеосвіта.
Попри надзвичайно великий рівень небезпеки через російську агресію в Україні, Міносвіти не полишає думки відправити дітей у заклади освіти в офлайн режимі. Переважна більшість організацій і спілок закликають МОН утриматися від експериментів щодо життя українських дітей під час війни.

В умовах повномасштабної російсько-української війни, зібравши пропозиції від органів місцевого самоврядування Асоціація міст України запропонувала Міністерству освіти і науки України розпочати навчальний рік в режимі онлайн.

Про це повідомив виконавчий директор Асоціації міст України Олександр Слобожан.

  1. Перша причина, яку назває Слобожан, — це безпека. За його словами, лише 41% навчальних закладів мають підготовлені укриття. Це пов’язано зі старою радянською базою, де бомбосховища є простими підвалами, які ще потрібно належно облаштовувати для захисту.
  2. Друга причина — це економія енергоносіїв. Виконавчий директор АМУ пояснив, що освітня сфера споживає найбільше за обсягом електрики та газу для теплопостачання.
  3. Третя причина — в разі виникнення надзвичайних ситуацій саме навчальні заклади можуть стати першими опорними пунктами обігріву для певних верств населення.

Асоціація міст України підтримує онлайн-навчання не тільки через названі причини щодо дітей, які знаходяться в Україні, але й для тих дітей, які наразі знаходяться за кордоном і хочуть здобувати українську освіту та повертатися в безпечну Україну після нашої Перемоги.

Чтайте також:  Яку зарплату отримує учитель без стажу

Нагадаємо, у шести областях очної форми навчання в закладах середньої освіти не буде через підвищену небезпеку російських артилеристських чи ракетних ударів. У 17 областях навчальні заклади функціонуватимуть за всіма формами.

Джерело.


Повернутись вверх