facebook

Навчання у школах з 1 вересня: у Міносвіти назвали серйозну проблему

Навчання у школах з 1 вересня: у Міносвіти назвали серйозну проблему

На сьогодні в Україні близько половини шкіл обладнано укриттями і робота над забезпеченням надійний місць для дітей під час тривог постійно триває.

Про це в ефірі телемарафону повідомив перший заступник міністра освіти та науки Андрій Вітренко.

“За нашою інформацією, приблизно 50% шкіл облаштовані укриттями для здобувачів освітнього процесу, ця цифра постійно зростає. Ми моніторимо постійно, кожну п’ятницю, щоб мати оперативну інформацію щодо того чи іншого регіону”, – заявив він.

Заступник міністра освіти і науки нагадав, що відповідно постанови Кабміну освітній процес розпочнеться 1 вересня і відбуватиметься у кількох форматах: для тимчасово окупованих територій і територій критичної небезпеки освітній процес буде проходити в онлайн-режимі, для безпечних територій, де у закладах підготовлені укриття для здобувачів освіти та учасників освітнього процесу, буде запроваджено офлайн-режим або змішане навчання.

За словами Вітренка, погоджувати відкриття того чи іншого навчального закладу, як і запроваджувати офлайн-навчання в регіоні повинна військова адміністрація. Він додав, що до 1 вересня із цим повинні усі визначитися.

Також він наголосив, що перед початком навчального року за рекомендацією МОН для вчителів буде проведено навчання з безпеки. Крім цього, було внесено зміни до програми з навчального предмета “Захист України” – відтепер там буде інформація щодо дій у випадку повітряної чи будь-якої іншої тривоги.

Чтайте також:  У школах України з'явиться новий предмет: яку дисципліну вивчатимуть уже з 2025 року

Крім того, міністерство запропонувало долучити до питань безпеки освітнього процесу і батьків, зокрема провести батьківські збори перед початком нового навчального року саме в укриттях, щоб батьки могли самостійно оцінити якість та надійність укриття і прийняти рішення щодо формату навчання своєї дитини.

Джерело.


Повернутись вверх