facebook

The Guardian: Спосіб відкрити школи першого вересня без страху перед COVID-19 існує

Історія пандемії Іспанського грипу дає підказку, як відправити дітей в школи безпечно.

Всім країнам потрібно відправити дітей в школи цієї осені. І зробити це потрібно без загроз для здоров’я. У США адміністрації освітніх округів, яким скоротили бюджети, намагаються розробити складну систему навчання за змінами. Щоб діти могли не пропускати заняття й дотримуватися соціального дистанціювання. Але повинен бути простіший спосіб вирішити проблему. Як пише The Guardian, школам треба серйозно подумати над тим, щоб перенести класи на двір. Сьогодні відомо, що COVID-19 передається легше і швидше в приміщені, ніж за його межами.

Навчання на дворі дозволить більшій кількості дітей повернутися за парти, забезпечить важливу соціальну взаємодію й особистий контакт між учнями й вчителями, чого немає під час уроків онлайн. І при цьому з’являється можливість дотримуватися соціального дистанціювання.

Цей метод спрацював у часи пандемії так званого “Іспанського грипу” в 1918 році. Тоді підготовча школа Rivers у Бостоні завдяки йому змогла лишитися відкритою в той час, як інші навчальні заклади були закриті. Rivers була заснована за три роки до пандемії педагогом, який прийняв концепцію школи на відкритому повітрі. Він спирався на припущення лікарів, що уроки не в приміщенні можуть дати певний захист проти інфекцій.

Чтайте також:  “Переривати навчальний процес під час тривог – це наша жорстка рекомендація”, – МОН

Коли у Rivers провели оцінку відсутності дітей через хворобу, адміністрація виявила, що загальна кількість таких випадків під час 1918-1919 навчального року була меншою, ніж в попередній академічний рік, тобто до пандемії грипу. Восени 1908 року у Бостоні відкрили школу на відкритому повітрні для дітей, хворих на туберкульоз. До березня 1909 року 23 учнів одужали, а здоров’я ще 20 покращилося. В Чикаго взимку 1909 року діти з м’якою формою туберкульозу ходили в школу, в класах якої були демонтовані всі вікна, двері й батареї. Учні натомість одягали на себе велику кількість теплого одягу.

Директор Національного інституту алергії й інфекційних захворювань США доктор Ентоні Фаучі теж підтримав навчання на вулиці.

“На відкритому повітрі завжди краще, ніж в приміщенні, коли йдеться про COVID-19 чи будь-яку інше респіраторне захворювання”, – сказав він. А в інструкції щодо відкриття шкіл Американська академія педіатрії заохочує навчальні заклади використовувати доступний простір на дворі за будь-якої можливості.

Що відомо про відкриття  шкіл першого вересня?

  • У дітей питатимуть про самопочуття: в уряді розповіли про навчальний процес з 1 вересня. Вчителям доведеться носити маски й міряти температуру.
  • Навчання дітей на дистанції: що робити батькам і чи є альтернатива вайбер- і ТБ-урокам. Сім’ї отримали переважно негативний досвід такого формату, з’явилися міфи, виникли непорозуміння щодо дистанційного навчання.
  • Видання National Geographic писало, що ризик заразитися COVID-19 в школі, офісі чи автобусі можна розрахувати. Вчені створили спеціальну математичну модель.
Чтайте також:  "У стовпчик швидше, але..." Вчителька математики розкрила китайський спосіб множення чисел і захопила мережу

Джерело.


Повернутись вверх