facebook

Ми повинні зробити все, щоб українська дитина за кордоном не втрачала звʼязок з Україною — Сергій Горбачов

Ми повинні зробити все, щоб українська дитина за кордоном не втрачала звʼязок з Україною — Сергій Горбачов

Українські діти, які через війну виїхали за кордон, зобов’язані ходити до місцевої школи. Однак освітній омбудсмен Сергій Горбачов зазначає, що українська влада повинна зробити все можливе, щоби діти за кордоном не втрачали зв’язок з Україною.
Про це в інтерв’ю Нromadske.ua розповів освітній омбудсмен Сергій Горбачов.

Нещодавно єврокомісарка з питань внутрішніх справ заявила, що українські діти, які виїхали в ЄС, обов’язково мають іти до місцевих шкіл або повертатися додому.

Україна зі своєї сторони повинна допомагати дитині за кордоном підтримувати зв’язок із батьківщиною: щоб вона могла вивчати українську мову, літературу та історію.

«Ми можемо реально втратити освітнє покоління: воно не буде знати української мови і буде відірване від української історії, культури. Це небезпечно», — пояснює Горбачов.

За його словами, ідеальним варіантом було б, якби діти ходили до школи за кордоном, але упродовж навчального дня у них були виділені години для навчання онлайн з українськими вчителями за українськими програмами.

Нагадаємо, раніше віцепрем’єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина розповідала, що в межах проєкту «Міжнародна українська школа» для українських учнів, які підуть на навчання за кордоном, будуть забезпечувати присутність українських учителів та викладання.

Чтайте також:  Реформа старшої школи "скоротить" кількість предметів, – експерти

Джерело.


Повернутись вверх