facebook

Пропозиції МОН щодо очного і дистанційного навчання

Пропозиції МОН щодо очного і дистанційного навчання

Інформує Всеосвіта.
Міносвіти запропонувало вихід із ситуації, коли частина батьків хоче очного навчання, а інша — дистанційного.

В умовах повномасштабної війни, яку продовжує вести проти українців країна-терорист росія, для безпечного освітнього формату потрібно не лише зробити укриття, але й навчити здобувачів освіти ними послуговуватися та провести певні інструктажі.

Про це заявив очільник директорату дошкільної, шкільної освіти МОН України Олег Єресько під час національного телемарафону.

Ми рекомендуємо, щоб до 1 вересня школа зібрала батьків, у першу чергу, першокласників, які цей заклад можуть не знати. І саме батьків адміністрація школи провела цими сховищами, показала, де будуть їхні діти, які є можливості, що можна зробити, який порядок дій, щоб батьки самі вирішували, — сказав він.

У Міносвіти запропонували вихід із ситуації, коли частина батьків хоче очного навчання, а інша — дистанційного.

Якщо це доволі великий заклад освіти, в якому навчається 500-700-понад 1000 дітей, можна зробити на паралелі один клас, який проводитиме навчання дистанційно, інші класи — очно. Провести невелику дислокацію учнів із одного класу в інший, щоб відокремити, — сказав Єресько.

За його словами, є багато позитивних прикладів, коли в класах встановлюються відеокамери, вчитель проводить урок із класом, а ті діти, які залишаються вдома, можуть спостерігати за цим процесом. Зараз на таке обладнання виділяють кошти.

За кілька тижнів плануємо провести попередні підсумки, остаточні будуть 1 вересня, хто як розпочне навчання. Школи також запустили опитування батьків, за рекомендацією міністерства, яку форму навчання вони обирають, щоб можна було планувати процес. Перші офіційні дані опитування очікуємо 12 серпня, — зазначив чиновник.

За його словами, МОН розробило чотири базові моделі навчання, кожна з яких має багато моделей:

  1. дитина на безпечній території — проживає чи повернулася;
  2. дитина проживає на ТОТ російською федерацією територіях України чи на території, на якій проводяться бойові дії, там, де про офлайн навчання не йдеться;
  3. дитина, яка є ВПО внаслідок російської агресії;
  4. діти, які перебувають за межами України.

Хочемо, щоб усі українські діти здобували освіту за українськими програмами, — сказав Єресько.

Нагадаємо, згідно з результатами опитування служби освітнього омбудсмена, більшість батьків — 62,5%, обрали для власної дитини дистанційну форму здобуття освіти у новому навчальному році. Лише 13,8% усіх опитаних батьків обрали очне навчання.

Чтайте також:  Фізики, хіміки, математики: хто викладатиме в старшій школі України після реформи

Джерело.


Повернутись вверх