facebook

«Не гарантує умов безпеки»: батьків просять підписати документ

«Не гарантує умов безпеки»: батьків просять підписати документ

Інформує Всеосвіта.

Складні часи, дивні рішення: Міносвіти переклало відповідальність за безпеку перебування учнів у школі під час очного навчання на керівництво закладу освіти. Адміністрація школи, своєю чергою, перекладає відповідальність на батьків.
Згідно з рекомендаціями Міносвіти, в Україні з 1 вересня розпочнеться очне навчання у відносно безпечних регіонах в умовах воєнного часу.

Проте вже нині деякі батьки почали отримувати документи, в яких сказано, що школа не гарантує безпеку перебування дитини в ній.

Про це йдеться у групі «Батьки SOS» у фейсбуці.

Так, у в Стрийському районі на Львівщині в школі батькам видали папірець, який необхідно підписати.

Доброї ночі, скажіть, будь ласка, вам у школах теж дають такий листочок на підпис? Львівська обл. Стрийський р-н, — питає одна з матусь учня.

У бланку під назвою «Інформована згода батьків» потрібно підтвердити, що батьки погоджуються, що навчальний заклад «не гарантує безпечні умови перебування моєї дитини в ЗЗСО I-II ст».

У коментарях не забарилася реакція інших батьків. Деякі вважають, що в документі сказано, що школа не гарантує безпеку в основній будівлі при повітряній тривозі, і заняття в цей період проходитимуть у підвальному приміщенні.

Я б не підписувала, це просто жах, як це не гарантують безпеку дітей?! Тоді навіщо відкривати школи?!

Про які школи мова? Ніяких шкіл не може бути!!!

Як і говорив в пості онлайн/офлайн — підуть писульки про зняття відповідальності. Навіть Вангою не треба бути, щоб розуміти, що дно будуть пробивати по-повній.

Якщо нам у школі дадуть таку писульку, — не буду підписувати. Це суперечить закону.

Нагадаємо, на думку фахівців Міністерства освіти і науки, під час повномасштабної війни, яку веде росія проти України, відносно безпечними областями України є Вінницька, Хмельницька, Одеська та місто Києв.

Але згідно з інформацією речника Повітряних сил ЗСУ Юрія Ігната, прифронтові міста — Харків, Дніпро, Миколаїв, Запоріжжя — передусім страждають через реактивну та ствольну артилерію.

Він зазначив, що пакет «Града» (40 реактивних снарядів) летить лічені хвилини і його не можуть збити зенітні ракети.

Джерело.


Повернутись вверх