facebook

Дати початку навчання у школах і вишах в умовах війни різні

Дати початку навчання у школах і вишах в умовах війни різні

Інформує Всеосвіта.

Освітній комітет Верховної Ради оголосив дати початку освітнього процесу школярами і студентами під час дії воєнного стану.
Навчальний рік в Україні в умовах війни розпочнеться 1 вересня, більшість вищих навчальних закладів розпочнуть роботу 15 серпня. Усе залежатиме від ситуації у певному регіоні країни.

Про це розповіла членкиня комітету з питань освіти, науки та інновацій Юлія Гришина в інтервʼю Новини.LIVE.

Нині ситуація різна, тому ухвалити однакове для всіх рішення у цих умовах неможливо. Зовсім інший рівень небезпеки, у кожному з регіонів ситуація неоднакова. У людей теж все по-різному, відповідно, запит на форму навчання теж різний — він є і на онлайн, і на офлайн, — повідомила чиновниця.

За її словами, є батьки, які обурюються, мовляв «летять ракети, а ми будемо вчитися», а є й ті, хто працює і яким дуже потрібен офлайн. Але головна мета освітян — не втратити інтелектуальний потенціал країни.

Для цього нам потрібно зробити велику роботу, щоб у країні були забезпечені справді безпечні умови на офлайн-навчанні та максимально якісна дистанційка. Тоді ми значно зменшимо кількість дітей, які перейдуть на навчання в іноземні заклади освіти, — розповіла депутатка.

Чтайте також:  Предметів стане менше, репетиторів – теж. Стало відомо нові подробиці реформи старшої школи в Україні

Гришина обіцяє, що доступ до освіти намагатимуться забезпечити для всіх українських дітей. Форму навчання батьки обиратимуть самостійно.

Джерело.


Повернутись вверх