facebook

Укриття повинні бути обладнані, незалежно від того, чи почнеться навчання в школах

Укриття повинні бути обладнані, незалежно від того, чи почнеться навчання в школах, – підкомітеті з питань державної молодіжної політики Комітету Верховної Ради України з питань молоді і спорту

З 1 вересня розпочнеться новий навчальний рік. В суспільстві зараз є дві думки щодо освітнього процесу. Одні говорять, що діти повинні піти до школи, інші, бояться відпускати дітей. Однозначно, безпека дітей – найважливіше. Важливо знати, що батьки можуть обрати будь-яку форму навчання для своєї дитини: дистанційну, індивідуальну чи екстернат.

Народний депутат України, голова підкомітету з питань державної молодіжної політики Ірина Борзова зазначає, що укриття повинні бути обладнані, незалежно від того, чи почнеться навчання в школах, а як саме вчитимуться діти, залежить від безпекової ситуації, пише Верховна Рада України.

Для перевірки споруд цивільного захисту у всіх регіонах України при обласних військових адміністраціях створили спеціальні комісії. До складу комісій входять голови військових адміністрацій, представники Державної служби надзвичайних ситуацій і представники місцевої влади, які перевіряють наявність укриттів у закладах освіти та їх стан.

«Місцева влада повинна готуватися до різних варіантів подій. Укриття повинні бути підготовлені та обладнані для сповіщення сигналу тривоги. В укриттях мають бути тепло, світло, вентиляція, вода та усе необхідне для комфортного перебування під час тривалої повітряної тривоги. Навчання дітей і персоналу правильному поводженню під час тривоги мають стати регулярними. Роботи багато. І місцева влада має починати готуватися вже зараз щоб привести до ладу укриття», – каже Ірина Борзова.

Чтайте також:  Це вже було в 60-х роках. Лікарчук назвав "повним абсурдом" ідею закрити сільські школи і створити кампуси для дітей із сіл

Відповідно до Кодексу цивільного захисту, відповідальні за стан укриттів органи місцевого самоврядування, тобто, міські, селищні та сільські ради.

«Освітній процес повинен бути безпечним для дітей та вчителів. В умовах війни це не просто. Росія забирає в наших дітей право на освіту, а ми повинні зробити все можливе аби створити умови для безпечного навчання. Віримо в наші Збройні Сили. Віримо у перемогу України», – резюмувала Ірина

Джерело.


Повернутись вверх