facebook

Біля закладів освіти патрулюватимуть поліцейські

Біля закладів освіти патрулюватимуть поліцейські

Інформує Всеосвіта.

Школярі зможуть повернутися за парти лише у разі виконання всіх заходів безпеки навчальним закладом.
У першій декаді вересня буде забезпечено чергування біля закладів освіти патрульних Національної поліції з метою створення безпечних умов для неповнолітніх, профілактики правопорушень, зокрема і порушень ПДР з боку водіїв.

Також на початку навчального року спільно з учителями в усіх закладах освіти проведуть Єдиний урок з безпеки за участю працівників МВС і ДСНС, на якому дітям розкажуть про основні правила поведінки в умовах небезпеки.

Про це повідомив перший заступник міністра внутрішніх справ України Євгеній Єнін.

Передбачається, що працівники підрозділів МВС разом із освітянами проінспектують готовність навчальних закладів на предмет створення безпечних умов навчання дітей (зокрема, наявність і готовність бомбосховищ) до початку навчального року. Також у ході реалізації проєкту заплановано розробити «Абетку з безпеки для школяра середньої школи» та відповідний мобільний додаток, аби кожна дитина могла знайти для себе відповіді на запитання — як поводитися в різноманітних небезпечних ситуаціях, — сказав посадовець.

Крім того, будуть внесені зміни у зміст навчальних програм для 6–11 класів. Так, до предмета «Захист України» буде додано окремий блок, який стосуватиметься протимінної діяльності, де діти вивчатимуть як поводитися у випадку виявлення вибухонебезпечних предметів.

Чтайте також:  Від "камер зберігання" до місць розвитку: в Україні готують масштабну реформу дитячих садків

Нагадаємо, головне завдання цивільного населення на сьогодні — вижити за будь-яку ціну. Вижити, щоб помститися усім росіянам, відбудувати напівзнекровлену Україну та передати наступним поколінням генетичну ненависть до російських сусідів-убивць. Рятувальники назвали найбезпечніші місця, де потрібно укриватися під час ракетних ударів.

Джерело.


Повернутись вверх