facebook

Університети самостійно обиратимуть формат навчання – очний, дистанційний чи змішаний, – Кабмін

За рішенням Уряду, у зеленій, жовтій та помаранчевих карантинних зонах учні зможуть вільно відвідувати заняття у школах та ЗВО.

У якому форматі навчатимуться студенти – в очному, дистанційному чи змішаному – вирішуватимуть заклади вищої освіти. Про це заявили у Кабінеті міністрів України, інформує РБК-Україна.
Так, університети мають право самостійно визначати, у який спосіб відбуватиметься навчання для студентів. За рішенням Уряду, у зеленій, жовтій та помаранчевих карантинних зонах учні зможуть вільно відвідувати заняття у школах та закладах вищої освіти.

За словами прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, почати заняття в університетах для курсів бажано в різні дати:

  • Для першокурсників – з 7 до 15 вересня.
  • Для студентів старших курсів – з 1 вересня.
  • Для магістрів – з 11 до 15 вересня.

Раніше ми писали про те, що МОЗ спільно з МОН підготували рекомендації щодо організації освітнього процесу у новому навчальному році. Вимоги, зокрема, стосуються у студентів та працівників гуртожитків всіх типів.
Так, власник й адміністрація гуртожитку має забезпечити наявність п’ятиденного запасу засобів індивідуального захисту та їх використання працівниками гуртожитку, постійну наявність рідкого мила, антисептиків та паперових рушників у санвузлах загального користування.

Також, згідно з постановою, у гуртожитку дозволяється проводити збори, але з обмеженою кількістю осіб.

Чтайте також:  Покарання за шкільні прогули в Європі до 1 258 400 грн. Досвід 10-ти країн

Джерело.


Повернутись вверх