facebook

«Зайвих дітей немає»: де в Україні учні не сядуть за парти

«Зайвих дітей немає»: де в Україні учні не сядуть за парти

Інформує Всеосвіта.

Чи багато шкіл в Україні дійсно пристосовані до роботи в умовах воєнного часу і мають сховище чи укритття, які відповідають усім вимогам?

Останнім часом у суспільстві розгорнулася активна дискусія щодо доцільності проведення освітнього процесу в школі в режимі офлайн.

З одного боку, Міносвіти заперечує існування наказу щодо виключно режиму офлайн. Після понад місяця обговорень і припущень Міністерство освіти і науки стверджує, що дає виключно рекомендації кожній школі або громаді обирати самостійно форму навчання — офлайн чи онлайн — залежно від безпекової ситуації в регіоні. На думку міністра освіти Сергія Шкарлета, навчання офлайн — це соціалізація та символ того, що навіть під час війни Україна продовжує освіту та формує майбутнє.

З іншого — під час повномасштабної війни, яку принесла в Україну країна-терорист росія, відпускати дитину до школи, коли щодня російські окупанти підло та цинічно ракетними обстрілами гатять по школам, університетам і лікарням, означає наражати власну дитину на вкрай велику небезпеку. Адже гарантії, що у натовпі переляканих і знервованих однокласників і вчителів під час сигналу повітряної тривоги дитина не втратить контроль над емоціями та логікою, немає.

Цьогоріч через повномасштабну війну, яку почала божевільна росія, у Новомосковську на Дніпропетровщині 1 вересня школярі не підуть до школи.

Міський голова міста Сергій Рєзнік виступив категорично проти рекомендації Міносвіти, у якій закликають відновлювати офлайн-навчання в школах, якщо вони мають укриття.

Посадовець підкреслив, що не дозволить відкрити жодну школу, адже нікому не потрібні братські могили.

Тому від осені навчальний процес у новомосковських школах учні продовжать дистанційно.

Але така ситуація із рішенням продовжити освітній процес лише у Новомосковську. Інші школи Дніпропетровщини активно готуються зустрічати учнів 1 вересня.

Нагадаємо, за ціль російські окупанти обрали школи. Рашисти гатять із усіх видів важкого озброєння у заклади освіти і медичні установи в Україні. Школярі у Харкові через постійні ракетні обстріли розпочнуть навчання 1 вересня дистанційно.

Джерело.


Повернутись вверх