facebook

Школи відновлять очне навчання за певних умов — МОН

Школи відновлять очне навчання за певних умов — МОН

Інформує Всеосвіта.

Міністерство освіти планує зробити можливим очне навчання у школах у регіонах, де не ведуться активні бойові дії.
З 1 вересня українські школярі підуть до закладів освіти всюди, де ситуація через повномасштабну війну буде контрольованою.

Про це в ефірі телемарафону UAРазом повідомив керівник головного управління загальної середньої та дошкільної освіти Міносвіти Юрій Кононенко.

Ми повинні почати навчальний рік із 1 вересня. Міністерство хоче зробити можливим очне навчання, тобто в режимі офлайн. На це спрямована зараз вся діяльність і органів місцевого самоврядування, військових адміністрацій і самого МОН. Ми зараз повинні створити всі необхідні умови для того, щоб там, де не ведуться активні бойові дії, де є бомбосховища або укриття, діти могли піти в школу очно та вчитися під керівництвом вчителів, — сказав посадовець.

Він зазначив, що від початку пандемії коронавірусу та широкомасштабної російської агресії діти проводили дуже багато часу онлайн.

Для системи загальної середньої освіти не це не є добре. Тому ми зацікавлені в тому, аби вжити всіх необхідних заходів для того, щоб діти пішли вчитися очно, — повідомив Кононенко.

За його словами, кожен орган місцевого самоврядування має створити відповідну комісію, куди повинні входити фахівці ДСНС, яка має перевірити виконання всіх норм щодо облаштування бомбосховища або укриття. Якщо укриття відповідає нормам, то школі дозволять працювати очно.

Чтайте також:  Діти не розуміють 40% почутого на уроках: опубліковано невтішну статистику щодо української мови в школах

Щодо паспорта безпеки, то, за словами Кононенка, зараз це питання опрацьовується і, очевидно, це буде окремий документ, де будуть виписані та зведені всі питання, пов’язані з безпекою.

Навіть не в умовах війни є необхідні схеми шляхів виведення, які мають бути розміщені в коридорах. Повинно бути проведене навчання з персоналом і з дітьми, як їм діяти в разі надзвичайної ситуації. А під час воєнних дій це на першому місці, — сказав чиновник.

Міносвіти рекомендує колективам школи, там, де є така можливість, провести такі навчання до початку нового навчального року.

Можливо, доведеться організувати кілька змін у навчанні. Тому що укриття розраховане на певну кількість людей. Керівництво школи разом із ВЦА повинно визначити, яким чином вчитимуться діти в ту чи іншу зміну для того, щоб у разі небезпеки вони могли спуститися в укриття, — зазначив Кононенко.

Нагадаємо, петиція на сайті президента України про заборону очного навчання у всіх навчальних закладах до закінчення воєнного стану набрала необхідні 25 тисяч підписів. Цього достатньо, щоб на неї відреагував президент.

Джерело.


Повернутись вверх