facebook

Навчання у закладах професійної освіти розпочнеться у звичному режимі

Навчання у закладах професійної освіти розпочнеться у звичному режимі

Інформує Всеосвіта.

Вступну кампанію до профтехів продовжено до 1 листопада 2022 року.
Міністерство освіти і науки України пропонує закладам професійної освіти розпочати І семестр навчального року 1 вересня та закінчити 1 грудня 2022 року, а ІІ — розпочати 15 лютого та завершити 30 червня 2023 року.

Вступну кампанію до профтехів рекомендовано продовжити до 1 листопада 2022 року.

Про це йдеться у листі МОН від 29 червня 2022 року.

Робітничі професії є цінними для України. Ефективне навчання стає можливим за умови поєднання тривалої практики та теорії. Саме тому ми рекомендуємо профетхам розпочинати навчання в очному форматі. Ми вже напрацювали перелік заходів задля забезпечення безпеки всіх учасників освітнього процесу. Зокрема, закладам до початку нового навчального року необхідно обладнати укриття та правильно організувати евакуаційні шляхи, — інформує директорка директорату професійної освіти МОН Ірина Шумік.

Окрім того, для учнів 2-3 курсів профтехів дати початку навчання можуть змінюватися. Рішення про проведення освітнього процесу у дистанційній або змішаній формі приймають обласні адміністрації.

Закладам професійної освіти, у приміщені яких проводити навчання небезпечно або неможливо, дозволяється використовувати приміщення інших профтехів.

Нагадаємо, петиція на сайті президента України про заборону очного навчання у всіх навчальних закладах до закінчення воєнного стану зібрала необхідні 25 тисяч підписів. Цього достатньо, щоб на неї відреагував президент.

Чтайте також:  Плани на три роки: куди йде освіта?

Джерело.


Повернутись вверх