facebook

За безпеку закладів освіти відповідатимуть їх керівники

За безпеку закладів освіти відповідатимуть їх керівники

Персональна відповідальність за безпеку буде покладена на керівників закладів освіти.

Персональна відповідальність за організацію безпечних умов для здобувачів освіти та всіх працівників буде покладена на керівників закладів освіти.

Відповідна норма передбачена рекомендаціями Міністерства освіти і науки щодо  особливостей організації нового 2022/23 навчального року.

Зокрема, на керівників закладів освіти покладено забезпечення безумовного переривання освітнього процесу у разі включення сигналу «Повітряна тривога» або інших сигналів оповіщення.

При включенні сигналу тривоги всі учасники освітнього процесу повинні будуть організовано прослідувати до захисних споруд та перебувати в них до завершення тривоги.

У відомстві зазначають, що навчання може завершуватися в укритті, а після відбою тривоги учасники можуть повернутися до приміщення закладу освіти та продовжити процес навчання з урахуванням необхідного корегування.

Керівники закладів освіти мають бути поінформовані про персональну відповідальність за організацію безпечних умов для здобувачів освіти та всіх працівників закладу.

Чтайте також:  Як освіта батьків впливає на успішність дітей та їхнє бажання вчитися. Показові результати дослідження

Джерело.


Повернутись вверх