facebook

Масками та антисептиками студентів у гуртожитках повинні забезпечувати власники – МОЗ

Відповідно до постанови, усім працівникам та особам, які проживають у гуртожитку, вимірюватимуть температуру.

 

Нещодавно МОН і МОЗ ухвалили постанови щодо організації освітнього процесу в школах України. Згідно з вимогами, усім працівникам вимірюватимуть температуру, вхід до закладу можливий лише у масці або респіраторі, учителі мають опитати учнів про їхній стан здоров’я. Контроль за виконання вимог покладено на директора школи.

Подібні вимоги були оприлюднені й для студентів та працівників гуртожитків усіх типів. Тимчасові рекомендації мають враховуватися власниками, керівниками та суб’єктами господарської діяльності.

Ось кілька пунктів вимог з Постанови №48: 

  1. У гуртожитку має бути відповідальна особа, яка проводить щоденний  температурний скринінг усім працівникам перед початком робочої зміни та тим, хто проживає в гуртожитку.
  2. Організувати на вході до гуртожитку місця для обробки рук.
  3. Перебування в приміщеннях загального перебування або пересування (поза кімнатами) дозволяється лише у респіраторі або захисній масці.

Крім того, власник та адміністрація гуртожитку має забезпечити наявність п’ятиденного запасу засобів індивідуального захисту та їх використання працівниками гуртожитку, постійну наявність рідкого мила, антисептиків та паперових рушників у санвузлах загального користування. Також, згідно з постановою, у гуртожитку дозволяється проводити збори, але з обмеженою кількістю осіб.

Чтайте також:  Реформа старшої школи: в МОН назвали три вагомі причини переходу на 12-річну систему освіти

У групі “Новини вищої освіти”освітяни пишуть в коментарях, що ці вимоги в гуртожитках практично неможливо виконати:

Засновник може нести відповідальність лише за власних співробітників. Все інше поза межами контролю. Хто буде це все контролювати? І якщо для кожного мешканця гуртожитку – це домівка (тимчасова або постійна), чому власник повинен забезпечувати засобами гігієни? – зазначила Світлана Прилєпська.

Джерело.


Повернутись вверх