facebook

Якщо в укриттях бракуватиме місця, школярі можуть навчатися у кілька змін – Шкарлет

Якщо в укриттях бракуватиме місця, школярі можуть навчатися у кілька змін – Шкарлет

Якщо в укриттях бракуватиме місця для всіх учнів, у школах запровадять кілька змін, повідомив Міністр освіти та науки Сергій Шкарлет в ефірі Єдиного телемарафону 3 липня, передає УП.Життя.

“Якщо в бомбосховищі чи в укритті не вистачає місця на всіх учасників освітнього процесу, є рекомендація щодо розділення освітнього процесу на декілька змін – дві зміни, наприклад. Також є рекомендація стосовно формування змішаного навчання, де деякі дисципліни будуть вивчатися онлайн, деякі дисципліни – офлайн, зокрема, застосовуючи змінність освітнього процесу“, – сказав Шкарлет.

Шкарлет також додав, що очне навчання впроваджуватимуть лише за згоди з обласними та Київською військовими адміністраціями.

До того ж усі освітні заклади, які повернуться до очної форми навчання, повинні мати “паспорт безпеки”. Тобто затверджений план евакуації, враховуючи добирання до бомбосховища. Зрештою, батьків та дітей поінформують щодо умов навчання.

За потреби, крім очної форми, у школі можуть запровадити змішану або дистанційну. Якщо батьки мають сумніви щодо безпекової ситуації та не хочуть віддавати дитину на очне навчання, вони можуть обрати іншу форму навчання: дистанційну, індивідуальний графік, екстернат (дитина самостійно опановує шкільну програму).

Чтайте також:  Стипендія у розмірі мінімальної зарплати: хто зможе отримувати?

Окрім всього, Шкарлет сказав, що вчителі, які перебувають за кордоном, будуть змушені повернутися в Україну, якщо їхній освітній заклад повернеться до очної форми навчання. Якщо керівництво школи ухвалить рішення про дистанційне навчання, вчителі зможуть продовжити працювати віддалено.

Слава Україні!

Героям слава!

Переможемо!

Джерело.


Повернутись вверх