facebook

Школи в Івано-Франківську відкриються 1 вересня незалежно від рішення уряду

Школи в Івано-Франківську відкриються 1 вересня незалежно від рішення уряду


Зараз школи по всій країні активно готуються до навчального року. І винятком не стали заклади освіти в Івано-Франківську. Там теж плануть дозволити дітям відвідувати школи.
Мер міста Руслан Марцінків повідомив у фейсбуці, що всі школи будуть відкриті, незалежно він рішень Кабміну щодо карантину чи поділу регіонів на зони.

Мер заявив, що всі школи міста готуються до 1 вересня, та пообіцяв створити всі умови для учнів. Зокрема, вони наносять спеціальні розмітки руху, облаштовують місця скринінгу температури і закуповують дезінфектори.

“Ми дбаємо про здоров’я дітей і належну освіту. Уряд змінює умови кожен день, але ми ставимо мету – створити всі можливі умови та почати навчання з 1 вересня”, – йдеться в повідомленні Марцінкова.

До слова, премьер-міністр Денис Шмигаль заявив, що з 1 вересня учні підуть до школи, незважаючи на пандемію коронавірусу, проте в містах “червоної зони” для школярів будуть вводити двотижневий карантин  Як працюватимуть школи в червоних зонах з 1 вересня: пояснення Шмигаля .

Окрім того, Міністерство охорони здоров’я опублікувало рекомендації для роботи шкіл з 1 вересня. Зокрема, важливо забезпечити дотримання соціальної дистанції та правил гігієни.

Чтайте також:  Коли будуть літні канікули у школах України у 2024 році: дати і терміни по областях

Джерело.


Повернутись вверх