facebook

МОЗ: оплачувати медогляд має роботодавець

МОЗ: оплачувати медогляд має роботодавець

Роботодавець зобов’язаний профінансувати проведення медичних оглядів працівників.

Роботодавець зобов’язаний власним коштом профінансувати та організувати проведення періодичних медичних оглядів працівників.

Про це йдеться у повідомленні Міністерства охорони здоров’я щодо проведення обов’язкових профілактичних медичних оглядів працівників під час війни.

У МОЗ зазначають, що воєнний стан не впливає на порядок проходження обов’язкових медичних оглядів. Відтак, вони, як і у мирний час, проводяться відповідно до законів та підзаконних актів та закону «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення».

Обов’язкові попередні і періодичні медичні огляди повинні проходити працівники, зокрема, дошкільних і навчально-виховних закладів.

Для проведення медичного огляду працівник має подати документ, що посвідчує особу, та фотокартку розміром 3 х 4 см.

«Відповідальність за організацію і своєчасність проходження працівниками обов’язкових медичних оглядів і допущення їх до роботи без наявності необхідного медичного висновку несуть власники підприємств, установ, організацій або уповноважені ними органи», – повідомили у МОЗ.

Працівники, які без поважних причин не пройшли обов’язковий медичний огляд у повному обсязі у встановлений термін можуть бути відсторонені від роботи.

Чтайте також:  «ЯКИЙ ГРЬОБАНИЙ СОРОМ, шановні вчителі!», — Катерина Гольцберг

Джерело.


Повернутись вверх