facebook

Сільський грузинський вчитель Ладо Апхазава зібрав $700 000 на допомогу Україні

Щоб допомогти українцям в часі війни, вчитель з Грузії продав продав золотий перстень своєї матері і нагороду Global Teacher Award.

 

До його благодійної акції приєднались учасники з 39 країн і таким чином вдалось зібрати $700 000. Зібрані кошти передали польській організації, яка забезпечує біженців необхідними речами.

Ладо Апхазава навчає дітей у сільській школі. Ладо став першим призером національного конкурсу Global Teacher Award – нагороди, яку отримують найкращі представники професії вчителя.

Ладо розповів у інтерв’ю ТСН, що всі ці дні відчуває весь бі∧ь українців, тож не міг залишатись осторонь і відчував, що мусить щось зробити. Також він додав, що до допомоги Україні долучалося чимало його колег і грузинських школярів.

«Двічі моя душа наче згорала у війні. Коли помиpали мої батько та мама, потім, коли почалася в Україні війна. Коли я побачив людей зі зв’язаними руками в Україні, я зрозумів, що маю для неї щось зробити», – розповів Ладо.

В майбутньому грузинський вчитель збирається до України і його учні збирають свічки, роблять їх власними руками. Діти хочуть, щоб вчитель запалив їх тут в ім’я дітей, яких забрала війна…

 

Чтайте також:  Безгін: Набагато дешевше зробити дорогу і придбати автобус, ніж утримувати будівлю, в якій вчиться 10 дітей

Джерело.


Повернутись вверх