facebook

У ВР пропонують виділити школам кошти на маски та антисептики з коронавірусного фонду

На думку Сергія Бабака, не чесно перекладати забезпечення шкіл засобами індивідуального захисту на місцеві бюджети.

Профільний комітет з питань освіти, науки та інновацій радить уряду виділити кошти з коронавірусного фонду, аби забезпечити школи засобами індивідуального захисту. Про це заявив голова комітету Сергій Бабак в ефірі телеканалу ZIK.
І МОН, і головний санлікар, поклали обов’язок на засновників закладів забезпечити всіх і всім – і дезинфекторами, і масками, і тут питання грошей мене дуже сильно турбує. Тому що ми перекладаємо це на місцеві бюджети і на засновників. Це не дуже чесно по відношенню до місцевих бюджетів. В них і так вистачає своїх проблем і є недонадходження через карантинні обмеження. Ми рекомендували уряду виділити ці кошти з коронавірусного фонду, на який, до речі, забрали в освіти майже три мільярди гривень. І тому ми просили б використовувати ці кошти за призначенням. А це якраз і підпадає під основну мету фонду, – зазначив Сергій Бабак.
Він додав, що в інакшому випадку адміністрація закладів може звертатися до батьків, аби все це купити, що взагалі неприпустимо:
Ми віддали свої  гроші на боротьбу з коронавірусом не просто так. А щоб долати наслідки цієї коронавірусної хвориби. Карантинні обмження в школах – це і є наслідок. Тож треба запезпечити дітей всім необхідним, враховуючи, що гроші в коронавірусному фонді все ще є.

Чтайте також:  В Україні розпочалася реєстрація на єдине фахове вступне випробування: скільки часу є у майбутніх бакалаврів, аби подати документи

Джерело.


Повернутись вверх