facebook

Завершення 2021/2022 навчального року: у МОН дали рекомендації вчителям

Завершення 2021/2022 навчального року: у МОН дали рекомендації вчителям

Шкарлет розповів, як завершити навчальний рік у період воєнного стану

У Міністерстві освіт на науки України розробили Методичні рекомендації щодо завершення навчального року в період воєнного стану.

Про це очільник відомства Сергій Шкарлет повідомив у своєму Телеграмі.

Так, стало відомо, що цьогоріч закладам загальної середньої освіти рекомендують самостійно визначити день завершення освітнього процесу. Також викладачів просять ущільнити навчальний процес та передати деякі теми на самостійне опрацювання учнів.

Сергій Шкарлет зазначив, що у період воєнного стану вчителям та батькам потрібно особливо увагу звернути на психологічну підтримку дітей. Для цього МОН розробив відповідні матеріали та Телеграм-канал “Підтримай дитину”.

“Оцінювання, зокрема підсумкове, результатів навчання здобувачів освіти може здійснюватись у разі потреби з використанням технологій дистанційного навчання. Нагадаю, що цього року складання ДПА скасовано. Також в умовах воєнного стану особливо важливо забезпечити права учнів і дати їм можливість продовжувати здобувати освіту, зокрема, в установленому порядку перевести їх на наступний рік навчання, видати свідоцтва досягнень або табелі навчальних досягнень, а також документи про здобуття освіти”, – зазначив Шкарлет.

За словами Шкарлета, свідоцтво може видати школа за місцем постійного чи тимчасового проживання, якщо дитину зараховано до нової школи. Усі діти, які навчаються зараз не у своїх школах, а також перебувають за кордоном та продовжують навчатися у дистанційному форматі, отримають документ про завершення навчального року.

Чтайте також:  "9 – 4 = 5. Для чого ускладнювати?" Безневинний жарт вчительки математики несподівано розлютив українців. Відео

Нагадаємо, у 2022 році ЗНО для абітурієнтів не буде – що пропонує МОН натомість: “Прозоро і без стресу для дітей”

Джерело.


Повернутись вверх