facebook

Повчальна притча для кожного. Бог завжди посилає підказки, але людина їх не хоче помічати!

Повчальна притча для кожного. Бог завжди посилає підказки, але людина їх не хоче помічати!

25 675
1464
Багато людей тільки через деякий час усвідомлюють, що у них в якийсь момент життя був шанс, і починають правильно інтерпретувати знаки, які посилала їм доля і Бог. Люди починають стукати себе по лобі і говорити: «Так ось до чого все це було!»

Якщо ми не помічаємо якийсь знак, якщо ми занадто вперлися в звичні сценарії, якщо є заручниками своїх стереотипів, то це ще не свідчить про те, що знаків і шансів немає.

Сьогодні у мене для вас повчальна притча, яка, надіюсь, допоможе вам багато чого зрозуміти й виправити в своєму житті:

Жив-був дуже багатий і цілком молодий чоловік. Вів він не надто пристойний спосіб життя. Гуляв і справи нечисті робив. Зате нажив дуже багато. Були у нього дім, фабрика, магазини.

Одного разу багач дуже сильно захворів. Лікували його найкращі лікарі. Але так ніхто причини хвороби і не знайшов. Всі лікарі в один голос кажуть: «Здоровий».

Зібрався багач з силами і поплентався до церкви, яка була недалеко від будинку. Став сповідатися священику. І сам відчуває: один гріх розповість – легше стає, ще один – ще легше. Ніби як полегшало йому. Зрозумів багач, що ця хвороба була в покарання за його гріхи.

Чтайте також:  Буде два напрями: які важливі зміни готує для учнів реформа старшої школи

Тоді він сказав до священика:

– Жертвую майже весь свій статок на дітей-сиріт, на немічних старих і на будівництво нового храму.

Від священика додому він йшов легкою ходою, так йому було добре і легко на душі.

Богач продав фабрику, продав більшу частину володінь. І, як обіцяв, все роздав нужденним і побудував храм. Собі залишив тільки невеликий будинок і деякі заощадження на скромне життя.

Коли храм був побудований, раптом до нього уві сні приходить Бог і каже:

– Ти зробив багато добрих справ, вони спокутували все те, що ти встиг накоїти раніше. Я вдячний тобі і твоєму доброму серцю. Щоб віддячити тобі за твої добрі вчинки я буду за тобою доглядати. Як буду бачити, що ти знову котишся по похилій – буду посилати тобі знак, щоб ти зупинився. Дивись уважно на мої знаки, прислухайся до них і тоді ти зможеш до глибокої старості прожити щасливе життя. Всього у мене для тебе буде три знака. Не пропусти їх.

Богач зрадів, відчув себе обраним. Здоров’я і сил у нього було багато. Знову він взявся за справи, знову почав харобляти хороші гроші. Тільки ось продовжував вести розгульний спосіб життя. Принижував інших людей, тринькав гроші, весь час був в загулах.

Чтайте також:  В селах з 2027 року закриватимуться школи — чому цей процес незворотний

І раптом одного разу у нього віднялася нога. Лікарі не змогли нічого зробити.

Але багач продовжував вести своє грішне життя. Раптом у нього почав сідати зір, з часом він осліп.

Але фінанси і зв’язки у нього ще були, на життя вистачало. Продовжив він жити, як і жив раніше. І ось одного разу він зрозумів, що втрачає слух. Лікарі знову нічого не змогли зробити.

Цілком ще молодий чоловік доживав своє життя в притулку, всіма покинутий і забутий.

І ось, коли він помер, він постав перед Богом.

– Як же так, – обурився колишній багач. – Ти обіцяв мені три знака. Але не було ніяких знаків.

– Я зробив все, як і обіцяв. Тільки ти в упор не хотів бачити мої попередження. Нога оніміла, осліп, оглух. Які тобі ще були потрібні знаки?

***

Допомога нам потрібна в найскладніші часи, але ми рідко помічаємо підказки Бога, які, насправді, завжди знаходяться серед нас. І помітити їх дуже просто!

Люди, що живуть на Землі, за велінням Господа не повинні страждати – їхнє життя повинна бути наповнене радістю, відчуттям щастя і душевного спокою. Але людина все ускладнює сама, багато скаржиться, ниє, стає на невірний шлях. А цього бути не повинно.

Чтайте також:  Що відбувається з підвищенням зарплат вчителям: офіційна відповідь МОН

Потрапляючи на цю землю кожна людина повинна зробити хоч щось, щоб поліпшити навколишній світ і допомагати ближнім, щоб дати можливість наступному поколінню жити в гармонії.

Щоб все складалося – серце повинно бути сповнене любов’ю, і ця любов повинна передаватися оточуючим для досягнення миру і справедливості в родині і дружньому колі.

Якими б неймовірними здавалися події пам’ятайте, що випадковості насправді не випадкові. А думки, що зароджуються в голові – визначають ваше майбутнє і духовний стан.

Кожній людині дається по вірі його, так що в будь-якій ситуації важливо зберігати спокій, світлі думки і позитивний настрій.

Прислухайтеся до внутрішнього голосу, якщо хочете отримати відповідь на питання, що цікавить. Якщо ви довіритесь собі, то зможете почути серцем направляючий голос Бога.

Господь вміє прощати і у кожного є шанс отримати прощення. Головне навчитися слідувати вірі своїй, нести її людям іншим, але не нав’язувати, коли цього не просять і жити за заповідями.


Повернутись вверх